VM fodbold

Tyskland sendte klart budskab, da de tog til Qatar

Det var alt andet end tilfældigt, hvad der stod på siden af det tyske Lufthansa-fly, der mandag satte kursen mod VM i Qatar.

Politik og menneskerettigheder bliver et uundgåeligt tema ved det nært forestående VM, og nationer markerer deres utilfredshed med Qatar på forskellige måder.

Senest har det tyske fodboldlandshold sendt et tydeligt budskab, da de mandag drog mod ørkenstaten til stor bevågenhed fra verdenspressen.

Hele den ene side af Lufthansa-flyet var klistret til med sloganet "Diversity wins", ligesom en række forskellige personer var malet på flyet for at symbolisere og hylde retten til diversitet.

Netop basale menneskerettigheder er et problem i Qatar, da ørkenstaten eksempelvis fordømmer homoseksualitet. I praksis kan man faktisk ende med at få en længerevarende fængselsdom i Qatar, hvis man "udøver homoseksualitet".

Qatars behandling af migrantarbejdere i forbindelse med forberedelserne til VM har også fået stor kritik. Ifølge den velansete britiske avis The Guardian er omkring 6500 arbejdere døde i Qatar, for at VM-slutrunden kan blive til virkelighed.

Også Danmark har iværksat en række tiltag i protest med styret i Qatar og de manglende menneskerettigheder. Blandt andet via designet i de danske VM-trøjer.

Mens Tyskland blev verdensmestre i 2014, søger stormagten revanche for det seneste VM, hvor gruppefasen blev endestationen.

Tyskland indleder slutrunden onsdag 23. november mod Japan. De to resterende hold i gruppen er Costa Rica og Spanien.

VM gruppe E

VM gruppe E
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320143+16
2311193+64
3311165+14
43102311-83