Cirkusset ville ingen ende tage, da Danmarks stjerner ankom

Sikkerheden og engagementet fejlede intet, da Danmarks landsholdsherrer tirsdag aften checkede ind på VM-hotellet i Qatar.

“Denmark, Denmark, Denmark …”

Det var hverken “fire, fire, fire, fire, nul” eller “Der er et yndigt land”, der fungerede som soundtracket, da de danske VM-spillere checkede ind på det femstjernede hotel Retaj Salwa Resort & Spa i udkanten af Doha tættere på det tørre ørkensand end de nybyggede skyskrabere i centrum.

Til gengæld var der en rød løber, et stort sikkerhedshegn og et særdeles veloplagt og højt syngende personale, der helt tydeligt havde set frem til dette øjeblik.

Allerede i timerne inden landsholdets ankomst var der heftig aktivitet på og uden for det luksuriøse resort.

Mødt af grundigt sikkerhedstjek

Da TV 2 SPORT ankom, stod det hurtigt klart, at intet er overladt til tilfældighederne, når det handler om de visuelle indtryk og sikkerheden i Qatar.

I indkørslen til hotellets parkeringsplads blev hvert et køretøj stoppet. De obligatoriske akkrediteringer blev nøje tjekket, mens selve bilen blev gennemsøgt for sprængstoffer og andre sikkerhedsmæssige trusler.

Da vi fik grønt lys, blev vi vinket ind på hotellets område af en lokal vagt, der gik rundt i en hvid skjorte med dannebrog trykt på hjertet.

Det skulle vise sig at blive begyndelsen på en mindeværdig oplevelse, der bekræftede os i, at sikkerheden kommer i første række i Qatar – også selvom det til tider virkede mere komisk end meningsfuldt.

Festivalshegn og problemer

Et stort hegn, vi i Danmark typisk kender fra festivaler, var til lejligheden stillet op foran facaden for at sikre, at uvedkommende ikke fik adgang til hotellet i timerne omkring ankomsten.

I begyndelsen blev vi ikke betraget som uvedkommende, da vi uden tøven blev lukket ind, men det skulle hurtigt ændre sig. Mens vi satte kurs mod hotellets indgang for at få den bedste plads til ankomsten, hørte vi et råb i baggrunden. Noget var galt.

En spinkelt bygget politibetjent satte efter os og fik hurtigt gjort det klart, at pladsen på den kedelige side af hegnet var det tætteste, vi ville komme på landsholdet denne aften.

En større diskussion opstod, da det på forhånd var aftalt, at flere danske fotografer skulle have adgang til området foran hotellet i forbindelse med ankomsten.

Pludselig var otte danske mediefolk i gevaldigt undertal, da tilstrømningen af vagter ingen ende ville tage.

Et par hotelansatte i danske fodboldtrøjer kom fotograferne til undsætning og gav dem lov til at komme ind. Til gengæld blev journalisterne bedt om at gå længere væk bag endnu et hegn.

Overdådigt hotel

Det er et flot hotel, Dansk Boldspil-Union (DBU) har fundet til de danske VM-stjerner. Selv bag to hegn ses det tydeligt på bygningens facade, fine altaner og de få smugkig indenfor, man kan tilsnige sig.

På hotellets hjemmeside efterlader billeder ingen tvivl om, at DBU har gjort sig umage.

Lydtapetet er dog ikke så fredfyldt og idyllisk, som man måske kunne ønske sig. Hotellets ene side ligger ud til en stor, trafikeret motorvej. Og larmen fra køretøjerne er så høj, at spillere med altan ud til vejen nok gør klogt i at lukke vinduerne før sengetid.

Budt velkommen af engageret personale

Klokken 19.20 lokal tid skete det så. Det, som pressen, sikkerhedsvagterne og personalet havde ventet på.

Med politieskorte rullede en rød-hvid bus uproblematisk ind foran den anlagte røde løber, og efter få sekunder gik dørene op.

“Denmark, Denmark, Denmark,” lød det taktfast fra de ansatte, der iført danske fodboldtrøjer og specielle dragter stod klar til at tage imod fodboldstjernerne.

Én efter én kom de ud. Landstræner Kasper Hjulmand havde medbragt det høflige smil, Kasper Schmeichel en hvid pude og Pierre-Emile Højbjerg en læderkurv med te og andre lækkerier. De var der allesammen.

Det var de danske fans til gengæld ikke. En familie på fire var mødt op med dannebrog og landsholdstrøjer, men ellers var opbakningen begrænset til hotellets ansatte, hvis tilknytning til Danmark må formodes at være reduceret til denne begivenhed.

De ansatte gjorde en hæderlig indsats for at skabe stemning. Fra balkonerne i lobbyen blev de på skift instrueret i at heppe på de danske spillere med sang og klapsalver.

De danske spillere oplevede omsorg og højt humør på hotellet, de forhåbentlig skal bo på den næste måneds tid. Vi blev bekræftet i, at Qatars sikkerhedsfolk vil alle – og særligt landsholdet – det bedste, og at det betaler sig at tælle til ti, når landets bureaukratiske cirkusforestilling synes at blive for satirisk.

Danmarks landsholdsspillere blev tirsdag budt velkommen til Qatar af et veloplagt hotelpersonale.

De danske spillere og trænere blev forskånet for interview efter rejsedagen. Onsdag er første træning på programmet på træningsanlægget i Al Sailiya 13 kilometer tættere på Dohas centrum.