18 ud af 18 eksperter har valgt denne spiller til sit VM-hold – derfor er han så god

18 af landets førende fodboldeksperter har sat deres vildeste VM-hold – og særligt fire spillere skiller sig ud.

Messi, Neymar, Mbappé, Benzema og Lewandowski. Listen over angrebsstjerner til VM i fodbold er lang.

TV 2 har samlet 18 fodboldeksperter, der hver især har sat deres ultimative VM-hold. I TV 2s 'VM Stjerneholdet' kan du nu sætte dit hold i en 3-4-3-formation og se, hvem du er mest og mindst enig med.

Det gør du ved at vælge en målmand, tre forsvarsspillere, fire midtbanespillere og tre angribere. Du skal ikke vælge spillere til specifikke positioner – eksempelvis højre midtbane. Du skal blot vælge de fire bedste midtbanespillere i dine øjne.

Herunder kan du se, hvem flest af eksperterne har peget på som den bedste spiller blandt VM's målmænd, forsvarere, midtbanespillere og angribere.

Målmanden – valgt af 9 ud af 18 eksperter

Thibaut Courtois

 • Belgien
 • Målmand
 • 96 landskampe – 0 mål
 • 30 år
 • Real Madrid

Jonas Hebo Goldmann

TV 2s fodboldekspert

- Thibaut Courtois har efterhånden været den bedste målmand gennem et par år i La Liga og Champions League for Real Madrid. Den to meter høje målmand fylder meget i feltet og er ekstrem hurtig på stregen. Han er dygtig med sine hænder, og han er samtidig blevet bedre med fødderne.

Belgieren kommer hurtigt ud af sit mål og har evnen til at gøre pladsen trang for angriberne og lukke målet helt af. Thibaut Courtois er ikke den mest spektakulære målmand, men han gør ikke tingene sværere, end de er, og holder sig til det, han kan.

Belgiens landshold har en ekstrem rutineret defensiv, hvor Thibaut Courtois er en vigtig sidste skanse på mål.

Han har aldrig været bedre og er et godt bud på den bedste målmand til VM. Han redder ofte Belgien, når de har allermest brug for det.

Han er lidt yngre end de fleste spillere fra "den gyldne belgiske generation”. Thibaut Courtois fik debut i en tidlig alder og har spillet næsten 100 landskampe for Belgien, men det er ikke urealistisk, at han er med indtil EM i fodbold i 2028.

Forsvarsspilleren – valgt af 14 ud af 18 eksperter

Virgil van Dijk

 • Holland
 • Forsvarsspiller
 • 49 landskampe – 6 mål
 • 31 år
 • Liverpool

Jonas Hebo Goldmann

TV 2s fodboldekspert

- Virgil van Dijk er en midterforsvarer, der besidder alt, hvad en forsvarsspiller skal kunne.

Det er lige meget hvilken side, forsvarskrumtappen spiller i, for han er god med begge ben. Han mestrer både de lange, diagonale afleveringer og er i stand til at sætte spillet flot op for Holland – både kort og langt.

Van Dijk har nærmest ingen svagheder i sit spil. Han var skadet i 2020, men er nu igen tilbage helt på toppen.

Den 31-årige forsvarsspiller er ekstremt stærk i hovedspillet og kan være afgørende for Holland, når han går med frem på hjørnespark. Van Dijk er ikke bange for nogen angriber på baggrund af sin veludviklede fysik, og samtidig er han ekstrem hurtig.

Hollænderen stoler meget på sig selv og har en lidt tilbagelænet stil, når han forsvarer. Det kan ligne, at han undervurderer modstanderne, men han holder som oftest angriberne fra at score.

Holland er ikke blandt de allerstørste favoritter til VM, og der hviler et stort pres på van Dijk, hvis 'Oranje' skal komme langt ved slutrunden i Qatar.

Midtbanespilleren – valgt af 18 ud af 18 eksperter

Kevin De Bruyne

 • Belgien
 • Midtbanespiller
 • 88 landkampe – 23 mål
 • 31 år
 • Manchester City

Morten Bruun

TV 2s fodboldekspert

- Kevin De Bruyne har nu igennem fem sæsoner været den bedste spiller i verdens stærkeste liga, Premier League.

Han er fantastisk spektakulær at se på, og han har gennemgået en stor udvikling – både på banen og som menneske.

Belgieren var ikke en leder, da han kom til Manchester City i 2015, hvor han var introvert, men det er helt anderledes i dag.

Den 31-årige midtbanespiller har vokset sig ind i en lederrolle, og som følge af den udvikling har han brændt banen af i Premier League og for det belgiske landshold. Han arbejder stenhårdt og er den komplette midtbanespiller.

Når medspillerne ikke afleverer bolden, så hvæser han ad dem, for der er større chance for mål, når De Bruyne har bolden. Derfor elsker jeg den spiller, som han er blevet.

Der hviler et specielt pres på ham til VM-slutrunden, og skal Belgien lykkes med at vinde VM, så skal Kevin De Bruyne shine.

Kevin De Bruyne er eminent både som afslutter og til at lave assists. Hvis man afskærer hans afleveringsmuligheder, så scorer han bare selv.

Angriberen – valgt af 14 ud af 18 eksperter

Lionel Messi

 • Argentina
 • Angriber
 • 164 landskampe – 90 mål
 • 35 år
 • Paris Saint-Germain

Morten Bruun

TV 2s fodboldekspert

- VM i Qatar er sidste chance for Lionel Messi til at løfte det eftertragtede VM-trofæ.

Lionel Messi har vundet alt, hvad der er værd at vinde i fodboldens verden, men han mangler kronen på værket, VM-titlen. Det vil være spektakulært, hvis det lykkes for ham.

Der hviler en slags VM-forbandelse over den lille argentiner, men netop det kan være den ekstra drivkraft, der til denne slutrunde får det bedste frem i Messi. Argentineren har længe spillet fortryllende for både klubholdet, Paris Saint-Germain, og Argentina, der ikke har tabt de seneste 35 landskampe.

Det er ikke nok, at Messi med landsholdet ”kun” har vundet Copa America. I hjemlandet bliver han konstant sammenlignet med legenden Diego Maradona, og han vil altid komme til at høre for, hvis ikke han vinder VM-trofæet med Argentina.

Messi havde delvis succes i 2014, hvor han formåede at få Argentina i VM-finalen, men til gengæld var alt kaotisk omkring det sydamerikanske landshold i både 2010 og 2018.

I år regnes Argentina blandt de største favoritter, og med kombinationen af Messis sult efter VM-succes og hans gode form er det nu, at den lille argentiner skal slå til og gøre sig udødelig.

Se VM i fodbold på TV 2 PLAY.