- Det er jo latterligt, siger Hjulmand om usædvanlige fans

Holder teorierne om falske VM-fans stik, er det langt fra noget, som landstræner Kasper Hjulmand kan acceptere.

Hvis man danner sit verdensbillede igennem sociale medier, kan man hurtigt fĂĄ en fornemmelse af, at fodboldfesten allerede er i fuld gang i Qatar.

Virkeligheden er en anden. De fleste steder er de ved at være klar til fest, men de mange tusinde fodboldfans lader fortsat vente på sig. Eller gør de?

Hvis det er, som det ser ud til at være, er det jo et teater

Kasper Hjulmand

For pĂĄ de sociale medier florerer adskillige videoer af store grupper med mennesker, der passioneret holder med nationer som Frankrig, Tyskland og England.

Den etniske sammensætning i de store grupper har dog gjort, at de mange videoer i høj grad er blevet mistænkt for at være opstillede for at give et billede af, at fodboldfesten lever i Qatar.

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, har noteret sig de usædvanlige fans, og hvis mistanken om, at de ikke har en oprigtig kærlighed til de pågældende nationer, holder stik, er han mildest talt ikke vild med det.

- Det er jo latterligt. Hvis det er, som det ser ud til at være, er det jo et teater.

- Jeg synes, der bliver talt ned til os, hvis folk virkelig tror, at man kan bilde folk ind, at det er nogle, der er galoperende glade for at være fans af Danmark eller England, hvis man ikke er det om et år også. Det er at tale ned til folk, og det er et teater, siger landstræneren på onsdagens pressemøde.

Qatar afviser teorier

Tidligere på dagen har Qatars organisationskomité taget kraftig afstand fra mistanken. De garanterer, at de mange fodboldfans er rigtige og dedikerede.

- Talrige journalister og kommentatorer har på sociale medier stillet spørgsmål ved, om disse er rigtige fans. Vi afviser på det kraftigste disse påstande, som både er skuffende og ikke overraskende, lyder det i en erklæring ifølge AFP.

OgsĂĄ Qatar-bureauet Qatar Living har tidligere afvist teorierne om falske fans.

- Det er folk, der arbejder her, og de repræsenterer de pågældende lande som fans. De elsker eksempelvis Argentina, og så slutter de sig til fangruppen, sagde bureauets marketing- og pr-manager, Mohamed Noorudeen, mandag til TV 2.

Ikke første gang i historien

Kasper Hjulmand spekulerer ikke i, om de mange mennesker er rigtige fans af de respektive nationer, men hvis det er tilfældet, at det er én stor iscenesættelse, påpeger han, at det ikke er første gang, det er sket.

- Jeg synes, jeg kan huske noget lignende i Sydkorea og Japan i 2002. Jeg var ikke selv med, og jeg var ikke sĂĄ gammel, men var der ikke nogle fans, der blev inddelt og fik at vide, at nu skulle de holde med Danmark.

- Det er jo ikke første gang i historien, at vi har set et VM, hvor lokalbefolkningen bliver delt op, men alt efter hvor arrangeret det er, bliver der jo talt ned til sådan nogen som os på en eller anden måde, siger Hjulmand.

Mæhle bifalder "speciel velkomst"

Det danske landshold ankom til Qatar tirsdag aften, og på hotellet blev de mødt af et personale og gæster, der iført danske landsholdstrøjer skabte en fest.

Udefra set kunne det også ligne en mindre iscenesættelse. Det er dog ikke noget, som den danske landsholdsspiller Joakim Mæhle har det store problem med.

- Jeg har ikke taget det som en nedgørelse på nogen måde. Selvfølgelig har vi set det, og vi har snakket om det og grinet lidt af det.

Danmarks landsholdsspillere blev tirsdag budt velkommen til Qatar af et veloplagt hotelpersonale.

- Det var også en lidt speciel velkomst på hotellet, hvor vi kunne se de her udlændinge i Danmarks-trøjer og så videre, der nok ikke har det største kendskab til os og til Danmark. Det vigtigste for os er, at de er glade for at have os på besøg, og at vi føler os trygge, siger Mæhle.

Kasper Hjulmand, Joakim Mæhle og resten af det danske landshold tager hul på VM 22. november.

Om der vil være rigtige fans på stadion, må tiden vise.