Gode råd til VM-manager – og en invitation til at slå mig

Har du altid drømt om et angreb med Messi, Ronaldo og Kane? Og Eriksen på midtbanen og Schmeichel i kassen? Kun fantasien (og pengene) sætter grænser.

Er du forvirret?

Formentlig ikke. Du har nok allerede gættet, at denne klumme handler om, hvordan du kan stille det stærkest mulige hold i VM-managerspillet og dermed konkurrere med venner, familie og kollegaer om håneretten op mod juleaften - eller slå hele feltet og snuppe den eftertragtede titel som vinder af VM-manager på Holdet.dk.

Du kan også tage kampen op mod mig. Læs mere her:

Tilmeld dig Junkers liga

Vi har oprettet en miniliga til VM-manager på Holdet.dk, hvor der udloddes præmier til top-5 – forudsat, at de fem bedste i ligaen slår Mads Junker.

Find ligaen ’Junker mod folket’ her. Tilmeldingen slutter, når åbningskampen går i gang søndag 20/11 klokken 17.

  • 1.-præmie: Gavekort til en VM-bold hos Unisport
  • 2.-præmie: Gavekort til en landsholdstrøje hos Unisport
  • 3.-5.-præmie: Gavekort til et GULD+-hold til fremtidige spil

For at deltage i kampen om præmier skal du have et GULD+hold på Holdet.dk. Du kan godt deltage i ligaen med et gratis hold eller et guldhold, men så kan du ikke vinde præmier.

Som erfaren managerspiller – og med en mindre viden om diverse deltagere ved det kommende VM – vil jeg forsøge at klæde dig bedst muligt på til den strategi, du skal vælge, for at komme til tops undervejs i slutrunden.

Efter hver runde følger jeg op med nye tips til, hvordan man skal overveje at ændre sit hold.

Og lad det være sagt med det samme: Der er uendeligt mange veje til toppen af leaderboardet, men et par grundprincipper er en god basis for 'sikker' vækst på dit hold.

1. Valg af formation

Da VM-managerspillet på mange måder afspejler 'den virkelige managerrolle', er der udvalgt syv forskellige formationer, du kan købe spillere efter. Hvilken formation, du vælger, afhænger meget af dine forventninger til VM.

Tror du for eksempel, der kommer ekstraordinært mange scoringer efter frispark og hjørnespark, så vil det give mening at købe mange forsvarsspillere, da de oftest scorer på dødbolde og skaber stor vækst derigennem.

Tror du på, der bliver tildelt et hav af straffespark undervejs i slutrunden, skal du have fat i straffesparksskytterne fra diverse lande.

Det er blot et par af de tanker, du skal gøre dig, inden du sætter dig foran skærmen og begynder at klikke spillere ind, for du vil hurtigt opdage, at selvom 50 (fiktive) millioner til spillerindkøb lyder af meget, så slipper pengene hurtigt op.

Jeg kommer til at spille med tre angribere i hver runde i gruppespillet

I visse spil/ligaer kan det betale sig at satse ekstra på defensiven, da der bliver scoret færre mål end gennemsnittet. I LaLiga og Superligaen er det en god strategi at polstre defensiven, da din målmand og forsvarsspiller får ekstra bonuspoint for ikke at indkassere mål. I Serie A- og særligt Champions League-spillet er det stik modsat, da målene vælter ind, og her er det nødvendigt at bruge dit budget på de dyre, men vækstsikre angribere.

VM-manager placerer sig – i min optik – midt imellem de to skitserede strategier.

Forskellen mellem holdene er ikke markant, men der vil være et par opgør i hver runde, hvor vi bør betale mange penge for at få topscoreren ind på vores hold. I runde 1 er det Argentina, Frankrig og Spanien, som bærer den største favoritværdighed, hvis man kaster et kig på bookmakernes vurdering.

Det vil altså give mening at grave dybt i lommerne efter spillere som Messi, Kane og Morata.

Jeg kommer personligt til at spille med tre angribere i hver runde i gruppespillet, da der er så mange gode valgmuligheder længst fremme på banen, og selvom der er et transfergebyr på 1 procent af spillerens værdi, når du handler fra runde til runde (der er gratis udskiftning frem til spilstart), bør det være den 'korrekte' strategi at købe spillere fra hold, der møder Saudi-Arabien, Costa Rica, Cameroun og andre af de formodet svageste hold til VM.

Din anfører tjener dobbelt point til dit mandskab, så husk altid at have mindst én 'sikker' spiller på dit hold, som du forventer, scorer godt med point i runden.

Et bud på et hold til første runde ...

... men det kan stadig nå at ændre sig inden søndag klokken 17.

2. Danskervinklen

Af gode grunde er de danske spillere altid nogle af de mest populære i spillet.

Ved siden af spillerens værdi er der en popularitetsprocent på vedkommende i managerspillet, og den er uforholdsmæssig høj på de danske drenge. Der er dog stadig fin værdi i flere af de danske spillere, og er man ude efter ekstra krydderi til de rød/hvide kampe i Qatar, så er det bare at fylde på med Hjulmands drenge.

Personligt ser jeg bedst værdi i Schmeichel, Mæhle, Eriksen, Lindstrøm og Skov Olsen, da prisen ikke er alt for høj, og deres chance for 'rent mål', assist eller mål er større end de fleste holdkammerater.

3. Viden vs. held

En manager, der kommer til tops, har altid brug for en smule held på vejen. Enten via uventet stor vækst til en spiller, man ikke har forventninger til, eller ved uheld til ens konkurrenter. Det er dog stadig sådan, at viden slår held i længden, og derfor vil de bedst forberedte managers også vinde næsten hver gang.

VM-manager er dog så kort et spil, blot syv runder, at held – eller tilfældigheder, som det nok bedre kan beskrives som – spiller en større rolle end normalt.

Som eksempel: Christian Eriksen vil over 25 kampe lave klart flere mål, flere assists og have en højere vækst end Thomas Delaney, men på blot en håndfuld kampe er det regnestykke ikke lige så stensikkert. Acceptér derfor præmissen på forhånd, at al din gode research kan ende med at blive en fuser, alt imens dine konkurrenters 'heldige valg' viser sig at være den rigtige løsning.

Mads Junker og Managerspil

  • Junker har tidligere vundet Bundesliga-spillet og LaLiga-spillet samt hentet top-10-placeringer i Serie A-, Superliga- og Premier League-spillet.
  • Fire spillere, der formentlig er på hans hold til første runde: Kasper Schmeichel, Nathan Aké, Jamal Musiala og Lionel Messi.
  • Junker har været med i en managerpodcast, hvor han har set nærmere på alle VM-puljerne.

4. Ligaer

Under fanen 'miniligaer' kan du oprette et puljespil, så du og dine konkurrenter kan holde styr på hinandens hold og vækst. Langt størstedelen af underholdningen i et manager spil handler om at slå vennerne, så husk at få oprettet en miniliga og sæt en julegave på højkant internt i gruppen.

Har du mod på at spille med i VM’s sjoveste managerspil, og tror du, at du kan slå undertegnede, så meld dig ind i puljen 'Junker mod folket'.

God fornøjelse med spillet!