VM fodbold

Lloris vil vise Qatar respekt – dropper særligt anførerbind

Hugo Lloris vil vise respekt for Qatars kultur og spiller ikke med mangefarvet anførerbind på armen ved VM.

Den franske landsholdskaptajn, Hugo Lloris, kommer ikke til at bære det mangefarvede anførerbind som et led i antidiskriminationskampagnen OneLove.

Det var oprindeligt planen, at en række anførere fra europæiske lande ville bære bindet ved VM-slutrunden i Qatar, hvor det er forbudt at være homoseksuel, men det bliver altså uden Lloris.

Han nægter det, da han ønsker at vise respekt for værtsnationen, der op til VM har fået stor kritik for sine brud på basale menneskerettigheder.

- Når vi byder udenlandske gæster velkommen til Frankrig, ser vi gerne, at de respekterer vores regler og vores kultur. Jeg vil gøre det samme, når jeg tager til Qatar, siger Hugo Lloris til nyhedsbureauet AFP.

Han siger, at han ikke har været helt klar omkring sin holdning og tilføjer, at han ikke har mere at sige i den sammenhæng.

Danmarks anfører, Simon Kjær, vil gerne bære bindet, men det er endnu uklart, om Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) vil acceptere det. Det sagde han ifølge bold.dk ved landsholdets presseseance mandag.

Kjær har tidligere båret bindet ved Nations League-kampe i efteråret.

Englands anfører, Harry Kane, agter at bære bindet ved VM, også selvom det skulle medføre en straf. Det blev meldt ud allerede i oktober.

Tyskland, Holland, Belgien, Wales og Schweiz er andre VM-deltagere, der bakkede op om OneLove-kampagnen.

VM begynder på søndag med åbningskampen mellem Qatar og Ecuador.