- Det gør ondt at se, siger Kjær om Vestergaard

Det er ikke kun på banen, at Jannik Vestergaard kommer til at mangle på det danske VM-hold.

Simon Kjær og det danske herrelandshold har været indlogeret på et hotel i Doha i tre dage, og én spillers fravær mærkes særligt hos landsholdsanføreren.

Spurgt ind til, om han som anfører har taget sig tid til at snakke med spillere, der ikke klarede cuttet i kapløbet om en VM-billet, fremhæver han Jannik Vestergaard.

- Jannik er havnet i en lortesituation og er en mand, som er savnet. Det gør sgu ondt at se, at – vil jeg nærmest sige – en slutrunde er taget fra ham, siger Simon Kjær.

- Det gør ondt

Den 33-årige anfører ved om nogen, hvilke kvaliteter Jannik Vestergaard besidder. På landsholdet har de nemlig spillet store kampe sammen.

Blandt andet ved seneste slutrunde, hvor de i stort set samtlige minutter stod side om side i det danske forsvar ved EM i 2021, hvor holdet som bekendt spillede sig hele vejen til semifinalen.

Sådan bliver det ikke ved VM-slutrunden halvandet år senere, hvilket ene og alene skyldes manglende spilletid på klubplan, hvor Leicester-manager Bendan Rodgers – bedømt på spilletid – ikke ser samme lys i Vestergaard som blandt andre Kjær gør.

- Det gør ondt. Det gør ondt at se en nær kammerat, fantastisk holdkammerat og fantastisk person i gruppen ikke være med. Jeg ved også, at det gør ondt på ham ikke at være med.

Manglende spilletid fældede Vestergaard

Efter landstræner Kasper Hjulmands landsholdsudtagelse begrundede han fravalget af Vestergaard med manglende spilletid.

- Det er så irriterende, at han ikke har fået flere kampe. Jeg har også besøgt ham. Det er hårdt, når der er en spiller og person … Det er ikke det bedste ved jobbet at ringe og sige nogle de ting, sagde Hjulmand på det sidste pressemøde inden afgang til Doha.

Simon Kjær forstår, hvis Vestergaard sidder hjemme og føler sig magtesløs.

- Det er ude af hans hænder. Det er ikke, fordi han har været skadet eller noget. Det er det brutale ved fodbolden, siger Kjær, der samtidig forstår landstrænerens valg.

30-årige Vestergaard har spillet 35 landskampe.