Fodbold

Hjulmand: Qatar-markering pågår i kulissen

Dansk opvarmningstrøje er afvist, men en anden markering kan være på vej, indikerer Hjulmand og spiller.

Det dansk fodboldlandshold har fået afvist anmodningen om at varme op i en trøje med teksten "Human Rights for All" under VM, men den danske VM-delegation pønser på en anden markering i forbindelse med slutrunden i Qatar, der er kritiseret for at krænke menneskerettigheder.

Det siger Kasper Hjulmand fredag til det franske nyhedsbureau AFP.

- Man kan lave en markering på forskellige måder. Ja, jeg kunne godt tage en T-shirt på, men der pågår et virkeligt hårdt arbejde i kulisserne.

- Der kommer ikke til at være tavshed fra dansk side. Der arbejdes meget fra dansk side, fra holdet, fodbolddirektøren og bestyrelsen.

- Der er mange måder, vi kan forsøge at ændre tingene på, så vi forhåbentlig ikke bliver sat i denne situation igen, siger Kasper Hjulmand til AFP.

Uenige

Backen Rasmus Nissen Kristensen ærgrer sig over, at spillerne ikke må varme op i en trøje med budskabet.

Til spørgsmålet, om hvorvidt spillerne vil lave en anden markering, svarer han:

- Det må vi se.

- Man kan være uenig (i Fifas afvisning af opvarmningstrøjen, red.), og det er vi, siger Rasmus Nissen Kristensen til AFP.

Dansk Boldspil-Union (DBU), Kasper Hjulmand og landsholdsspillerne har gentagne gange ytret, at de ikke støtter op om Qatar som VM-vært.

Gamle mænd i jakkesæt, der bestemmer

Hjulmand håber, at ytringerne og andre landes protester kan være med til at fremskynde en udvikling, der i højere grad mangfoldiggør gruppen af beslutningstagere - ikke bare i fodboldverden, men også i storpolitik.

Det siger Hjulmand til den danske landsholdspresse fredag.

- Min grundlæggende drøm er, at unge, progressive mennesker får adgang til der, hvor der bliver stemt og lavet retningslinjer. Jeg håber, der kommer større diversitet med unge, kvinder og alle mulige, der får adgang til de steder, hvor der bliver truffet beslutninger.

- Det er fuldstændig rigtigt, at det stadigvæk er gamle mænd i jakkesæt, der bestemmer. Det er min drøm, at beslutningsprocessen og de store politiske organisationer skal give adgang til unge mennesker, der er progressive og brænder for at forandre tingene. Det ville jeg elske, siger Hjulmand.

Det opbrud ser ikke just ud til at være på vej i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Her står præsident Gianni Infantino til at blive genvalgt uden modkandidater ved forbundets næste kongres i marts.