VM fodbold

Øl med alkohol droppes omkring VM-stadioner i Qatar

Det bliver alligevel ikke muligt at drikke øl på og uden for stadion ved VM i Qatar.

Bare to dage før starten på VM-slutrunden i fodbold i Qatar er der kommet nye retningslinjer for salg og indtagelse af øl.

Således bliver det hverken muligt at drikke øl med alkohol på stadion eller omkring stadion i forbindelse med VM.

Det oplyser Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) på sin hjemmeside.

Efter snakke mellem værtslandets myndigheder og FIFA er der blevet truffet en beslutning om at fokusere salget af alkoholiske drikkevarer til fanzoner og fjerne salgsstederne i og omkring stadion, lyder det.

Det bliver fortsat muligt at drikke alkoholfri øl ved stadion, oplyses det.

Ifølge New York Times gælder de nye retningslinjer dog ikke for visse personer. Mediet skriver, at øl med alkohol stadig vil blive serveret i luksussuiterne, der er forbeholdt FIFA-personer og andre rige gæster.

En kovending

Tidligere har både FIFA og Qatar meldt ud, at det ville være muligt at drikke øl ved stadion, trods det at landet har hård lovgivning på det område.

I begyndelsen af september meldte FIFA ud, at der kunne købes øl uden for stadion før og efter VM-kampene på de otte stadioner, men det bliver altså alligevel ikke muligt.

Det vækker næppe glæde hos FIFA's storsponsor Budweiser, der ifølge New York Times har lagt 75 millioner dollar - godt 538 millioner kroner - i forbindelse med slutrunden.

- Nå, det her er akavet, lød det i en kort kommentar fra Budweiser på Twitter. Det tweet er dog efterfølgende blevet slettet.