VM fodbold

Tysk chef forsvarer Danmark – og kritiserer FIFA

Det Tyske Fodboldforbund støtter ikke Gianni Infantinos genvalg som præsident i FIFA, fastlår præsident.

Danmark må ikke træne med "Human Rights for All" trykt på trøjerne i Qatar.

Det meddelte Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, i sidste uge. I Tyskland har den beslutning vakt harme.

- Et slogan som det (Human Rights for All, red.) er ikke en politisk beslutning, som man kan træffe. Det handler om menneskerettigheder, og de er bindende over hele verden, siger præsident i Det Tyske Fodboldforbund, Bernd Neuendorf, ifølge Reuters.

FIFA henviser i sin afvisning til sit regelment om, at politiske budskaber er forbudte på trøjer og udstyr under VM, men det holder ikke, mener Bernd Neuendorf. Han har, ligesom sine kolleger i blandt andet Danmark og Norge, valgt en kritisk linje mod Qatar og FIFA.

Utilfreds med FIFA-fokus

Neuendorf påpeger, at FIFA hurtigt afviste Danmark, men til gengæld har forholdt sig tavs i forhold til iranske spilleres protester mod regimet i Iran.

- De meget modige kvinder i Iran fortjener vores støtte, siger han.

Den tyske chef er også meget utilfreds med FIFA's opfordring til at "fokusere på fodbold under VM" frem for politiske og ideologiske udmeldinger.

Modsat den danske anfører, Simon Kjær, spiller Tysklands anfører, Manuel Neuer, med et "One Love"-anførerbind, uanset om FIFA godkender det eller ej.

Og Bayern München-keeperen skal ikke selv til lommerne, hvis det udløser en bøde.

- Hvis der kommer en økonomisk sanktion, er jeg personligt klar til at betale den, siger Bernd Neuendorf ifølge AFP.

Samlet set er Neuendorf "irriteret" på FIFA, og det tyske forbund meddelte allerede torsdag, at man ikke støtter Gianni Infantinos genvalg som præsident.

Neuendorf erkender dog, at det var for at sende et budskab om utilfredshed med Infantinos kurs mere end noget andet.

Infantino stiller til marts nemlig op til genvalg uden modkandidater og nyder desuden stor opbakning i især Afrika og Asien, der tilsammen udgør næsten halvdelen af medlemmerne i FIFA.