VM fodbold

- Danmark møder op med ekstraordinær selvtillid, siger Eriksen

Ved indgangen til VM i Qatar oplever Christian Eriksen et dansk landshold i fremgang.

Danmark har fået et landshold, man kan tillade sig at regne med.

De seneste år har Danmark været urørlige i VM-kvalifikationen og med blandt de fire bedste hold ved EM. I Nations League var Danmark også for stor en mundfuld for de regerende verdensmestre, og alt det har fået spillerne til at se lidt anderledes på sig selv.

Det fortæller Christian Eriksen lige inden VM-slutrunden bliver sparket i gang.

- Vi har en spændende, spændende trup. Både personligt, hvor folk er søde og rare ved hinanden, men også på banen. Der er en god konkurrence og et højt niveau. Det er blevet bedre, end det har været førhen.

Hvor er det blevet bedre?

- Kvaliteten i nogle af de ting vi gør, og nogle af de kampe, vi spiller. Vi kan godt få point, og vi kan godt tillade os at komme lidt mere med brystet fremme. Også mod de store nationer. Det har vi vist nu.

- Vi har måske tænkt, at vi godt kunne – men vi fik det ikke rigtigt gjort. Nu har vi taget mod Frankrig. Vi har vundet over dem, og det har virkelig givet noget selvtillid. De viste også til slutrunden sidste gang, at de nåede længere, end man egentlig troede førhen. Det giver en masse selvtillid, og det er smittet af på kvaliteten, siger Christian Eriksen.

Ved EM 2021, hvor Eriksen som bekendt faldt om under åbningskampen, kom Danmark i semifinalen.

Siden fuldendte Danmark VM-kvalen med sejre i de ni første kampe, og i Nations League blev det til sejre i begge kampene mod Frankrig og en samlet andenplads i gruppen.

Netop Frankrig venter igen i den anden VM-gruppekamp den 26. november. Danmark indleder gruppespillet mod Tunesien den 22. november og slutter af mod Australien den 30.