Danmark trodser FIFA-krav

Danskerne er ikke de eneste, der gĂĄr imod FIFA.

Lørdag meddelte det internationale fodboldforbund (FIFA), at alle anførere ved VM skal spille med en række bestemte anførerbind, der repræsenterer forskellige kampagner.

Jeg aner ikke noget om, hvad straffen vil blive

Peter Møller, fodbolddirektør i DBU

Men Danmarks anfører Simon Kjær kommer til at spille med 'OneLove'-anførerbindet.

- Intentionen har hele tiden været, at vi har skulle spille med det armbind, som vi gjorde i de tidligere kampe. Det har hele tiden været hensigten, at vi gerne ville spille med det, og det gør vi så, siger fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Peter Møller.

- Vi har haft tre spor, vi har kørt: Vi har haft den kritiske dialog, vi har haft intentionen om at spille med et kritisk budskab på vores træningstrøjer, og så har vi haft det tredje ben at gå på, hvor vi sammen med andre nationer – England, Tyskland, USA, Belgien og Holland – vil spille med det her armbind.

England er klar til at modtage straf

Anførerbindet med teksten 'One Love' er dekoreret med et hjerte i regnbuefarver og er en del af en antidiskriminationskampagne, som flere andre nationer tager del i.

Blandt dem England, der ifølge Independent også ser stort på FIFA's diktat. Fodboldforbundets direktør, Mark Bullingham, har ifølge mediet udtalt, at de er klar til at modtage bødestraf for det.

Tyskerne er også med på modstandsbølgen.

- Vi er ikke bange for konsekvenserne. Vi har forbundets støtte og er ikke det eneste hold i Europa, der gør det, siger Manuel Neuer på tyskernes pressemøde.

Bliver klogere inden første kamp

Peter Møller har endnu ikke overblik over, hvad konsekvensen af beslutningen bliver.

- Jeg aner ikke noget om, hvad straffen vil blive. Det får vi måske nogle indikationer på, når England og Holland spiller dagen inden os. Det bliver vi nok klogere på, siger Møller.

Frankrig var også med på 'One Love'-bølgen, men anfører Hugo Lloris udtalte tidligere på ugen, at han vil vise Qatar respekt og ikke tage anførerbindet på.

Tyskland, Holland, Belgien, Wales og Schweiz er andre VM-deltagere, der bakkede op om OneLove-kampagnen.