VM fodbold

For et år siden døde den gamle Braithwaite, og det var godt

Selvom Martin Braithwaite ikke længere spiller i en af verdens største klubber, kan han bedre lide den nuværende udgave af sig selv end den tidligere.

- Den Braithwaite, der blev skadet, er død.

Så kontant var meldingen fra den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite, da han i oktober sidste år fortalte om sin vej tilbage fra en alvorlig knæskade.

På det tidspunkt spillede han i den spanske storklub FC Barcelona, og han havde fortsat flere måneder foran sig, hvor han ikke ville komme til at spille fodbold.

Da han omsider var klar til at spille igen, var situationen i klubben ændret markant, og vejen til en plads på holdet var blevet uoverskueligt lang.

I sommer skiftede angriberen så til lokalrivalerne Espanyol, hvor han fra start fik en stor rolle.

Nu, lidt mere end et år efter den gamle Braithwaites død, står han i Qatar, hvor han i de kommende uger skal repræsentere Danmark ved VM. Spørgsmålet er så, om han bedre kan lide den nye eller gamle udgave af sig selv.

- Jeg kan bedst lide ham efter skaden. Han er en bedre version, føler jeg.

Hvad er det, der gør ham bedre?

- Han har flottere hår. Ej, det er en person, der har lært en masse ting, og det er en person, der har været igennem en svær tid med en masse skader, og det lærer man noget af, og jeg har lært en masse ting.

- Jeg har også set en masse fodbold, imens jeg har været skadet, og når man ser en masse fodbold, ser man sporten på en anderledes måde, og man ser efter, hvordan man kan forbedre sit eget spil, siger Martin Braithwaite til TV 2 SPORT.

"Jeg præsterede fra første dag"

I Espanyol har 31-årige Martin Braithwaite nået at spille ni kampe i den spanske liga, hvor han har kvitteret med tre mål og et enkelt oplæg.

Han har med andre ord haft det, som han selv kalder for en "fantastisk optakt" til VM.

- Jeg har lagt nogle ting på, og det beviste jeg også, da jeg fik chancen i en ny klub, hvor jeg fra første dag gik ind og præsterede. Folk var overraskede over det, men det var jeg ikke selv, siger danskeren.

Martin Braithwaite står foran karrierens tredje slutrunde. Han var også med til VM i 2018 og EM i 2021.

Tirsdag kan han for første gang vise sig frem i Qatar, når Danmark møder Tunesien.