Karrieren tog et ordentligt dyk – nu er han Danmarks unge håb

Andreas Skov Olsen håber, at han kan præstere nu og få en stor rolle på landsholdet ved VM.

Som bare 19-årig blev han solgt for næsten 60 millioner kroner til den italienske Serie A-klub Bologna.

Det skete efter stor succes og en god opvækst i FC Nordsjælland.

Og selvom det blev til over 70 kampe i de to og et halvt år, Andreas Skov Olsen var i Bologna, blev det aldrig til den store succes. Træneren havde problemer med at få udnyttet Skov Olsens forcer, og derfor blev det kun til tre mål og fem assist i Italien.

Det var måske ikke lige det rigtige

Andreas Skov Olsen om skiftet til Italien

Tilbage i transfervinduet i januar kaldte belgiske Club Brügge så på danskeren, og han drog nordvest på. Her leverer han igen store præstationer og mål. Derfor erkender han, at italiensk fodbold måske ikke helt var det rette for ham.

Din karriere er stadig kort, men når du kigger tilbage på den, hvordan synes du så, at den har været?

- Den har ikke været så lang endnu, men den startede vildt, og så tog den et ordentligt dyk. Og så er den kommet op igen i det seneste år. Jeg er rigtig glad for mit skifte til Brügge, og at jeg har gjort god figur der. Så det har været lidt en rutsjebanetur, men jeg synes, at jeg er et rigtig godt sted, siger Andreas Skov Olsen til TV 2 SPORT.

- Det er jo klart, at man får nogle erfaringer, hvor man kan kigge tilbage, og det (skiftet til Bologna, red.) var måske ikke lige det rigtige. Så det gør, at jeg har en masse overvejelser, og jeg skal aldrig udelukke noget, men måske var det heller ikke stilen, der passede til mig som offensivspiller i Italien.

Fortryder ikke noget

Derfor tænker Andreas Skov Olsen, at det måske ikke er dér, han skal søge hen igen, når han engang skal videre fra Belgien.

- Det kan man kigge tilbage på – ikke fordi jeg fortryder noget, men man kan altid være bagklog, og det vil jeg nok tage med i overvejelserne.

Selvom fremtiden måske ikke er i Italien, vurderer Andreas Skov Olsen stadig, at der er masser af muligheder i Europas andre store ligaer.

Gennembrud på landsholdet

I takt med, at Andreas Skov Olsen har imponeret i det belgiske, er han samtidig også blevet en fast del af Kasper Hjulmands startopstilling på højre kant.

Han håber, at han kan slå sig endnu mere fast som en sikker landsholdsspiller. Og helst skal det ikke kun være i fremtiden, men allerede nu.

- Jeg håber da, at jeg kan være et håb - ikke kun for fremtiden, men også at kunne præstere nu, hvilket jeg også synes, jeg har formået, siger den driblestærke spiller.

- Jeg håber, vi kan nå rigtig langt, og jeg ved, at alle vil give, hvad de har – og levere en top indsats hver gang. Og så håber jeg da, at vi kan vinde.

Et billede på den store fremgang og øgede opmærksomhed, som Andreas Skov Olsen oplever, kan illustreres og ses ved, at han har fået en plads på forsiden af Egmonts og TV 2s VM-magasin.

- Det er specielt. Det er ikke, fordi jeg har prøvet det så mange gange – at være på forsiden af et blad. Det er da et skulderklap, tænker jeg. Det ligger lidt pres måske, men det er jeg da stolt over, siger Skov Olsen.

Den 22-årige dansker har spillet 23 A-landskampe, hvor det er blevet til 8 mål.

Andreas Skov Olsen og Danmark indleder VM-turneringen tirsdag 22. november, hvor Tunesien venter i den første kamp.