VM fodbold

DBU har liste klar med potentielle Hjulmand-afløsere

DBU vil forlænge kontrakten med Kasper Hjulmand, men har også liste med afløsere klar, siger Peter Møller.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er et varmt navn på rygtebørsen, når klubber i de største europæiske ligaer er på trænerjagt.

Vel vidende at Hjulmand formentlig også vil være attraktiv på den anden side af VM, har DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, en liste klar med potentielle afløsere. Han ville passe sit arbejde dårligt, hvis han ikke var forberedt på et scenarie, hvor en storklub hapser Hjulmand.

- Jeg har en liste med afløsere klar. Det ville være dumt, hvis ikke jeg havde det. Det har jeg i øvrigt også på kvindelandsholdets trænerpost. Det skal man have.

- Men jeg har tillid til, at Kasper holder sit ord og opfylder sin aftale. Så kan vi lege med alle mulige scenarier - eksempelvis at DBU får et tilbud fra en klub, siger Peter Møller.

Han tilføjer, at han også forventer, at Hjulmand er dansk landstræner efter VM.

Snakker hele tiden med Hjulmand

Kasper Hjulmand tiltrådte som dansk landstræner i sommeren 2020. Hans kontrakt med DBU løber til og med EM-slutrunden i sommeren 2024, men DBU arbejder på at forlænge kontrakten halvandet år før dens udløb.

- Vi vil super gerne forlænge med ham så hurtigt som muligt. Men Kasper er attraktiv, og så må vi se, om han i sidste ende selv har lyst til at fortsætte. Vi vil gerne have ham som landstræner i mange år.

- Jeg snakker hele tiden med Kasper om, hvor han står henne. Og det er jo ikke en hemmelighed, at han han bliver mere og mere attraktiv, jo bedre det går holdet, siger Peter Møller.

Ved EM sidste år nåede Hjulmands landshold hele vejen frem til semifinalen. Det skal hans hold forsøge at overgå, når Danmark tirsdag tager hul på VM-slutrunden i Qatar.