VM fodbold

Debutant modtog besked fra Hjulmand og hastede til Danmark

Alexander Bah har oplevet en massiv interesse fra medierne, efter han i sommer skiftede til den portugisiske storklub Benfica.

Det handler om at være klar, når landstræneren rækker ud.

Specielt, når det er få dage inden afrejse til VM.

Jeg blev ved med at kigge på min telefon

Alexander Bah

Så da det danske stortalent Alexander Bah for en uge siden modtog en besked fra Kasper Hjulmand, gik det pludselig meget, meget stærkt.

- Det var nogle hektiske dage. Vi havde en kamp søndag, og jeg blev ved med at kigge på min telefon for at se, om Hjulmand havde skrevet eller ringet. Efter kampen kunne jeg se, han havde skrevet. Men jeg havde også kun ni-ti timer, inden jeg skulle rejse til Danmark, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Alexander Bah var en af de fem spillere, der først officielt blev udtaget til VM dagen inden, at landsholdet skulle samles i København inden afrejsen til Qatar. Nu står han foran karrierens første slutrunde.

- Jeg har hele tiden snakket med Hjulmand omkring mine chancer. Han har været meget ærlig omkring det, så jeg synes, der var en fin chance. Jeg har også følt mig klar til det, fordi jeg har haft en virkelig halvsæson i Benfica.

Danskeren skiftede i sommer til den portugisiske storklub i sommerens transfervindue, og han skulle ikke bruge lang tid, før han havde spillet sig til en fast plads i startopstillingen.

Han har spillet samtlige kampe i Champions League, og kun en enkelt gang har han siddet over i den hjemlige liga.

Oplever massiv interesse fra medierne

Når man har så stor en rolle i en af Europas største fodboldklubber, vil interessen ganske naturligt vokse. Det fornemmede man tydeligt inden søndagens træning i Doha, hvor en række portugisiske medier havde ønsket et interview med den danske back.

Selv tager han opmærksomheden med ro, selvom det har været noget, han har skullet vænne sig til.

- Det er da fint. Efter jeg kom til Benfica, er det noget, jeg har oplevet en del - også mere end jeg havde forventet. Det er en kæmpe klub, men jeg er blevet vant til det efterhånden, for der er virkelig meget omtale af den klub og dens spillere.

- Jeg er måske ikke den type, der snakker mest i de danske medier, og da jeg var i Slavia Prag, tror jeg, at jeg lavede ét interview på et halvandet år, så det er ikke noget, jeg tænker så meget i. Det er selvfølgelig lidt mærkeligt i starten, men det er okay.

Han har bevist, han kan være med på fodboldbanen, og medierne har han også lært at håndtere, men der er stadig én udfordring, som han endnu ikke har fået styr på.

Har du lært sproget?

- Nej, jeg er virkelig, virkelig sløj. Men jeg skal i gang på et tidspunkt, siger han med et grin.

Tirsdag tager Alexander Bah og resten af det danske landshold hul på VM, når de møder Tunesien i den første gruppekamp.