VM fodbold

- Det er meget, meget skidt for Frankrig

Karim Benzema kommer ikke til at deltage ved VM 2022. Han er kun en af flere franske stjerner, der har meldt fra på grund af skader.

Se VM 2022 på TV 2 og TV 2 PLAY.

På den ene side giver det sig selv.

- Det er meget, meget skidt for Frankrig at miste Ballon d’Or-vinderen, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup.

På den anden side kan Karim Benzemas afbud også føre til noget positivt for de forsvarende verdensmestre.

- Individuelt er Benzema og Mbappé de største stjerner. Rent kollektivt kan jeg derimod forestille mig, at Olivier Girouds plads i startopstillingen kan gøre det franske hold bedre. Nu kommer Benzema og Mbappé ikke til at løbe i de samme områder, siger Andreas Laudrup.

Forskellen på Karim Benzema og hans ventede afløser i startopstillingen er grundlæggende, at Benzema bevæger sig mere rundt på banen end Olivier Giroud. Det forklarede Andreas Christensen, inden Danmark slog Frankrig for anden gang i Nations League.

Ved den lejlighed sad Benzema også ude – og det var han langt fra den eneste, der gjorde. Det samme er tilfældet ved VM, hvor Frankrig igen må stille op uden profiler som N’golo Kanté, Paul Pogba og Benzema, der blev skadet under en træning i Qatar.

- Benzema er en af de bedste spillere i verden, og det er et generelt problem for Frankrig, at de mangler flere profiler, siger Laudrup.

- Der er bare mange spørgsmål ved det franske hold lige nu. Er resten af holdet klar? Kommer de i deres 4-3-3? Eller bliver det 3-5-2?

Det bliver formentlig besvaret, inden Danmark møder Frankrig i den anden VM-gruppekamp. Inden da skal Frankrig møde Australien, mens Danmark indleder mod Tunesien.

Danskere om Benzemas afbud

Victor Nelsson: - Jeg læste det i morges. Det er ærgerligt. Jeg kender ikke Benzema selv, men jeg synes, at VM fortjener de bedste spillere. Den kategori må man sige, at han er en del af.

Yussuf Poulsen: - Det er ærgerligt for alle, at verdens bedste fodboldspiller ikke skal være med til det VM, han har kvalificeret sig til. Det er en kedelig nyhed for turneringen og for Frankrig. Men de har et fantastisk hold, så de skal nok kompensere.

Alexander Bah: - Det er ærgerligt, at han er skadet. Men jeg hørte lige Peter Møller sige på vej herover, at de vandt VM uden Benzema. De har andre gode spillere, de kan sætte ind.

Se VM 2022 på TV 2 og TV 2 PLAY.