Kasper Hjulmand er klar til VM!
VM fodbold

For os er der danske fans på hvert et sæde i Qatar

Med billeder fortæller de personer på og omkring det danske herrelandshold om dagligdagen, mens de er samlet.

Landsholdstræner Kasper Hjulmand fortæller ud fra seks billeder om de sidste dage inden VM-starten.

Han kigger på de tre modstandere, og så sætter han lidt ord på et af slutrundens største samtaleemner: Fremmødte fans – eller mangel på samme.

Vi er så klar, som vi kan blive

Vi har haft nogle gode træninger, et par af dem meget intense med forskellige taktiske ting, som vi arbejder meget med.

Alle er klar til de kommende VM-kampe – i første omgang Tunesien. Vi kom herned, fik klimatiseret os, har flyttet et par træninger i forhold til varmen, men venter nu kun på at komme i gang.

VM-forberedelserne begyndte timer efter sejren over Østrig

Billedet er fra vores endelige kvalifikation med sejren over Østrig (12. oktober 2021). Dagen efter om morgenen begyndte jeg forberedelserne. Det var ekstremt vigtigt, at vi gik hurtigt i gang.

Vi vidste at der lå to testkampe i marts, så det begyndte vi at VM-planlægge efter. Så selvom der var mere end et år til Qatar, var vi sving. Det var nødvendigt.

Hvis vi daler lidt i tempo og kvalitet, så er Tunesien farlige

Det er et utroligt passioneret land og dermed også deres landshold. De spiller meget følelsesladet, hvor de er helt oppe og helt nede, båret frem af vel 30.000 tunesiske landsmænd. De er teknisk dygtige, de vil gerne spille bold, så hvis vi ikke holder tempo og kvalitet, så er de der.

De kommer ikke med spillere med så store klubadresser som vi har, men de kommer med en emotionalitet, som kan føre dem langt.

Han er ganske enkelt verdensklasse

Vi ser ved et VM, at de største spillere kan løfte tingene, og det er der Mbappé befinder sig. Vi spillede mod Frankrig i Parken i september, og følte at vi havde fuldstændig styr på ham. Men alligevel kunne han snildt have lavet tre mål (Kasper Schmeichel tog de to af hans afslutninger, red.).

Du kan ikke lukke ham ned. Du kan sandsynliggøre, hvad der kan og vil ske, men hans talent gør ham til noget særligt. Frankrig har et væld af dygtige spillere. De kan utrolig meget én for én – spørgsmålet er, om de kan finde sammen.

Men tager vi dem individuelt, så er der vel kun Brasilien, der har noget lignende.

De fighter helt vildt for deres land - meget kan ske

Socceroos er noget ganske særligt, fordi de arbejder stenhårdt for deres land. Vi spillede lige op med dem ved VM 2018, og det var virkelig lige, fortæller alle statistikker, så intet er givet.

Meget kan ske under et VM, så vi skal igen være godt forberedte, og jeg tager intet for givet.

For os er der danske fans på hvert et sæde i Qatar

Vi er glade for dem, der kommer herned. Det betyder sindssygt meget at se danskere på tilskuerpladserne. Jeg ved, der kommer en del fra forretningsverdenen i Mellemøsten – og til jer derhjemme: Giv den gas.

Vi får billeder og video-feeds hjemmefra, som bliver vist for spillerne, og vi forestiller os en dansk roligan på hvert tomt sæde hernede. Vi skal bruge modstanderens fans til at komme op i gear, og så ellers tænke på alle de fantastiske landsmænd derhjemme.