VM fodbold

Qatar får elendig start på VM

Ecuador tog en sikker sejr på 2-0 over værtslandet Qatar i VM's åbningskamp. Enner Valencia scorede begge mål.

VM er i gang, men det blev ikke til den start, som VM-værterne havde håbet på.

Qatar indledte således verdensmesterskaberne anno 2022 med et meget fortjent nederlag i kampen mod Ecuador.

De qatarske værter blev spillet af banen i kampens første 45 minutter. Efter pausen fik de bedre fat, men var på ingen måde nok til at bringe spænding ind i kampen.

Qatar vs. Ecuador
0-2
FT
  1. 16' MålEnner ValenciaStraffespark
  2. 31' MålEnner ValenciaAssist: Angelo Preciado

Sejren var vigtig for Ecuador i bestræbelserne på videre avancement. Holland og Senegal er således de to andre nationer i gruppen, og her forventes der væsentlig større modstand for Ecuador.

VM gruppe A

VM gruppe A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321051+47
2320154+16
3311143+14
4300317-60

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Qatar har modsat de andre VM-deltagere været i en flere måneder lang træningslejr frem mod verdensmesterskaberne for at stå så skarpt som muligt, når det gik løs.

Men det var hurtigt tydeligt, at det ikke havde gjort den store forskel. VM-slutrunden var således kun små tre minutter gammel, før bolden lå i værternes målnet for første gang.

Qatars målmand, Saad Al Sheeb, kom på afveje i forbindelse med et frispark, der blev sendt ind i feltet. Det resulterede i, at Enner Valencia nemt kunne heade bolden ind og give Ecuador en drømmestart.

Og så alligevel ikke. For efter et VAR-tjek blev målet kaldt tilbage for offside, og værtslandet kunne ånde lettet op. Men kun for en stund.

Ecuador troede du havde bragt sig foran 1-0 inden dommeren dømte offside. Video: TV 2 SPORT

Et lille kvarter senere var den nemlig god nok. Enner Valencia blev revet ned i feltet af Saad Al Sheeb, og så pegede dommeren på 11-meterpletten.

Valencia tog sig af forsøget og sparkede den roligt - nærmest arrogant - ind med en kontrolleret inderside i den modsatte side af, hvor Qatars målmand hoppede hen.

Der stod Ecuador på det hele. Qatar lignede et hold, der ikke var mødt op. Det blev 2-0 efter en halv time. Igen var Enner Valencia manden i fokus, da han headede et indlæg ind.

Qatar var heldig med, at det kun stod 2-0 ved pausen, men kom lidt mere ind i kampen fra anden halvlegs start. Primært fordi Ecuador havde lettet foden en smule fra speederen.

De sidste 45 minutter blev derfor lidt af en ørkenvandring, hvor begge hold lod til at være mere eller mindre tilfredse med, hvor kampen var på vej hen.

Et langskudsforsøg fra kanten af feltet er efter 85 minutter Qatars bedste chance. Video: Thomas Wilmann

Hjemmeholdet satsede ikke ret meget offensivt og var nok bare lettet over, at det ikke blev til en decideret ydmygelse, som det ellers var på vej til i første halvleg.

Mandag byder på tre VM-kampe. Ud over Senegal-Holland skal England og Iran samt USA og Wales møde hinanden.

Danmark spiller sin første kamp tirsdag mod Tunesien.