Ronaldos popularitet udstillede VM-arrangør

For mange mennesker på alt for lidt plads mødte op til Portugals presseaktiviteter lørdag aften. Sikkerhedsvagter havde aldrig set noget lignende.

Er Qatar klar til VM og til det kæmpestore rykind af flere tusinde fans og mediefolk?

Dagen før premieren stresstestede TV 2 SPORT – uden at vide det – det, da vi lørdag aften i udkanten af Doha ville tage pulsen på det portugisiske landshold, der holdt pressemøde og træning. Den ide var vi ikke de eneste, der havde fået.

Den korte konklusion at drage fra oplevelsen er, at det bliver et interessant VM. For styr på det havde de kære VM-arrangører ikke, da mange hundrede mediefolk troppede op for at se giraffen Cristiano Ronaldo og hans landsholdskolleger.

Samtlige medier var inviteret til klokken 17.00, og ingen tilmelding var påkrævet. Da TV 2 SPORT ankom klokken 16.30, mødte synet af en lang kø foran indgangen os.

Sikkerhedsfolk var allerede i fuld gang med at tale folk til ro.

Utilfredse journalister fra hele verden

Vagterne havde lukket dørene, da TV 2 SPORT ankom.

Der er plads til 100 mennesker i lokalet, hvor spillere og trænere sidder foran et podie og taler til den fremmødte presse. Det antal – og mere til, som vi kunne forstå på sikkerhedsvagterne – var allerede blevet klemt ind.

- Skørt. Det er helt skørt, lød det fra Lucas Beltramo fra argentinske TyC Sports til TV 2 SPORT.

- Vi er til VM, vi har det her (akkrediteringen, red.), så vi skal ind. Ingen sagde til os, at vi skulle gøre noget inden ankomst. Vi har gjort alt, vi skulle gøre. Jeg synes ikke, at de er forberedte, tilføjede argentineren.

- Vi vil se Ronaldo og se, hvordan Portugal forbereder sig. De er en af favoritterne til turneringen. Han er en stjerne og en legende med mange fans over hele verden, sagde Veejay Lim, der dækker VM for mediet The Straits Times fra Singapore.

Alt handlede om Ronaldo

Det, vi gik glip af, var et pressemøde med Portugals landstræner Fernando Santos og Manchester City-stjernen Bernardo Silva. Begge blev de bedt om at svare på det helt store tema op til – og med garanti også under – VM: Cristiano Ronaldo og hans kontroversielle interview om tiden i Manchester United.

- Nyheden fra England har intet at gøre med landsholdet, lød det fra Silva.

- Cristiano kommer, ligesom alle andre spillere jeg har udtaget, med en stor sult og motivation til at vise sine evner og gøre Portugal til verdensmester. Er Ronaldo endnu mere sulten? Lad os vente at se, sagde landstræneren.

‘Heldigvis’ var det tilsyneladende ikke banebrydende citater, vi gik glip af, mens vi pænt stod og ventede udenfor.

Kontramelding og forvirring

Efter skuffelsen over at være gået glip af pressemødet, klyngede vi os til håbet om oprejsning og adgang til Portugals træningsanlæg.

Men i første omgang fik vi at vide, at vi bare kunne vende om. ”Der er ikke mere at komme efter,” lød det fra en af vagterne, der ”aldrig havde set noget lignende”.

Det betød med andre ord, at vi heller ikke fik lov til at se Cristiano Ronaldo sparke til en bold til træningen klokken 17.30.

Pludselig kom der en kontramelding: Hvis vi kunne finde ud af at vente pænt, var træningen åben for de resterende pressefolk. Det gjorde vi så. Og vupti. Så var der billeder i kassen af Ronaldo og de andre portugisiske stjerner.

Alt ligger i samme by

Dette VM er noget helt særligt. Alle stadioner ligger inden for en overskuelig afstand i, og i udkanten, af Doha. Det samme gør holdenes træningsanlæg og hoteller.

Derfor er et populært event som Portugals pressemøde og træning let tilgængeligt for alle med en akkreditering. Det kræver blot et par tryk på Uber-appen, inden man er af sted.

Qatar har haft 12 år til at forberede sig til ”verdens største VM”, som FIFA-præsident Gianni Infantino ynder at kalde det.

Hvordan det hele kommer til at forløbe, når mesterskabet er fløjtet i gang, kan vi kun gisne om. Kunsten at tælle til ti er i hvert fald en fordel at mestre. Vi går i intensiv træningslejr med det samme.