Foran verdenspressen gentog Hjulmand vild ambition

Kasper Hjulmand ved godt, at Danmark ikke er favoritter til at vinde VM, men det er jo ikke altid, at det er favoritten, der vinder.

For et halvandet år siden var Kasper Hjulmands drømme og ambitioner ganske klare.

- Vi vil gerne lave noget ekstraordinært, og vi kunne godt tænke os at prøve at vinde et eller andet vildt.

Ordene kom under forberedelserne til EM-slutrunden. Danmark vandt ikke, men med en plads i semifinalen kan man nemt argumentere for, at de lavede noget ekstraordinært.

Nu står VM for døren, og Hjulmands tropper mangler stadig at "vinde et eller andet vildt".

På det sidste pressemøde inden tirsdagens premiere mod Tunesien, hvor medier fra hele verden var dukket op, understregede Danmarks landstræner, at ambitionerne på ingen måde er blevet mindre.

- Vores drøm er at vinde noget, og jeg mener, at vores gruppe af spillere har kvaliteten til at vinde, og her mener jeg det hele.

- Er vi klar til at vinde VM? Jeg tror ikke, man kan se på os som favoritter, for vi har stadig noget, vi skal hente, når vi ser på de bedste nationer, men betyder det, at vi ikke kan slå dem? Nej, vi har de seneste år vist, at vi er i stand til at slå alle.

Kasper Hjulmand gentog straks efter, at Danmark "drømmer om noget stort og er taget afsted for at vinde turneringen".

"Vi er klar til at angribe"

Første skridt på vejen mod den guldbelagte pokal er den første gruppekamp mod Tunesien, og meget længere frem kigger Kasper Hjulmand ikke.

- Vi skal fokusere på det, der er foran os, og det første, der er foran os, er en svær kamp mod Tunesien, og så må vi se. En kamp ad gangen, men vi har en god fornemmelse, vi er i en god position, og vi er klar til at angribe, siger landstræneren.

Danmark mødte senest tuneserne i en venskabskamp i 2002. Ikke siden 2010 har danskerne stået over for en afrikansk modstander.

Alligevel er Kasper Hjulmand optimistisk inden åbningskampen på Education City Stadium.

- Vi har stor respekt for Tunesien. Vi kender deres styrker, men vi er overbevist om, at hvis vi spiller godt, har vi en god chance for at vinde.

Kampen bliver spillet tirsdag klokken 14.00 dansk tid.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21