VM fodbold

Her går Kane på banen med uønsket anførerbind

Harry Kane havde håbet på at gå på banen med One Love-anførerbindet, men han måtte i stedet nøjes med et alternativ.

Af frygt for sportslige sanktioner droppede syv nationer mandag at gøre brug af det såkaldte One Love-anførerbind ved VM i Qatar, men Englands anfører, Harry Kane, sender alligevel et budskab imod diskrimination.

Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) har således tilladt, at de 32 nationer må bruge et anførerbind med ordene "No discrimination". Så det gør Harry Kane i mandagens opgør mod Iran.

Anførerbindet er en del af en FIFA-kampagne mod diskrimination.

Det var egentlig meningen, at anførerbindet først måtte bruges fra kvartfinalen, men FIFA har mandag meldt ud, at man allerede fra første runde må bruge anførerbindet.

Udmeldingen kommer fra FIFA på dagen, hvor Danmark, England og fem andre nationer droppede at gøre brug af One Love-anførerbindet, der repræsenterer et budskab om at forene og forbinde i stedet for at udelukke og diskriminere, som Dansk Boldspil-Union (DBU) har formuleret det.

FIFA har truet de syv nationer med sportslige sanktioner som eksempelvis et gult kort, hvis One Love-anførerbindet blev brugt.

- FIFA har gjort det meget klart, at man vil komme med sportslige sanktioner, hvis vores anførere bærer anførerbindet, skrev de syv fodboldforbund i en pressemeddelelse.

- Som nationale forbund kan vi ikke sætte vores spillere i en situation, hvor de kan risikere sportslige sanktioner – heriblandt et gult kort – så vi har bedt anførerne om ikke at bære anførerbindene i VM-kampene.

Det betyder altså, at Danmarks anfører, Simon Kjær, ikke bærer One Love-anførerbindet mod Tunesien tirsdag. Det vides ikke, om han kommer til at bære FIFA's anførerbind.