VM fodbold

Holland nedlægger de afrikanske mestre

Holland indledte VM-slutrunden med en sejr - dog uden at overbevise mod de afrikanske mestre.

VM-braget mellem Holland og Senegal levede slet ikke op til de forventninger, der var skruet op til det interessante opgør. Men det er Holland nok pænt ligeglade med.

Det lignede nemlig længe et kedeligt 0-0-resultat i langgaberen, men i kampens afsluttende fase fik de orangeklædte en forløsende scoring.

Efter 84 minutter steg 23-årige Cody Gakpo til vejrs og sendte Holland på sejrskurs med et suverænt hovedstødsmål. I kampens niende tillægsminut blive det til 2-0.

Senegal vs. Holland
0-2
FT
  1. 84' MålCody GakpoAssist: Frenkie de Jong
  2. 90' MålDavy Klaassen

Sejren giver Holland et godt udgangspunkt i gruppen, hvor Ecuador også indledte VM med en sejr:

VM gruppe A

VM gruppe A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321051+47
2320154+16
3311143+14
4300317-60

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Senegal-Holland var den første kamp ved VM, hvor man kunne tillade sig at have høje forventninger til begge holds formåen, selv om senegalesernes klart største stjerne, Sadio Mané, glimrede ved sit fravær.

Det var da også ganske underholdende fra start. Begge hold kom til chancer foran mål, men manglede lige den sidste skarphed.

I slutningen af første halvleg gik gassen lidt af ballonen for begge holds vedkommende, og så endte de første 45 minutter, som de startede, med 0-0 på måltavlen.

Det samme billede fortsatte i anden halvleg. Tempoet var ikke specielt højt.

Også kedelig 2. halvleg

Ingen af holdene havde travlt med at komme mod modstanderens mål, og i takt med at slutfløjtet nærmede sig, begyndte der nok også at indfinde sig en tilfredshed over at kunne gå fra kampen med point.

Der opstod dog enkelte chancer. Det var primært Senegal, der bød sig til, og med 20 minutter tilbage var hollænderne heldige med, at et hårdt skud fra Idrissa Gueye endte lige der, hvor målmand Andries Noppert stod.

Bedst som det så ud til, at det var på vej mod 0-0, slog Holland til. Efter lidt nølende pasningsspil uden for Senegals felt, sendte Frenkie de Jong et indlæg afsted. Det kom Corey Gakpo først på, og PSV-profilen headede bolden forbi en fremadstormende Edouard Mendy og i nettet.

Senegal indledte derefter jagten på en udligning, men kom aldrig for alvor tæt på. I stedet lukkede Holland endegyldigt kampen dybt inde i tillægstiden efter et mål af Davy Klaassen på en omstilling.

Senere mandag aften møder USA og Wales hinanden i gruppe B, hvor England tidligere mandag tog en storsejr på 6-2 over Iran.