VM fodbold

Risiko for straf kan ødelægge Danmarks plan om protest

Kasper Hjulmand, var ikke klar til at be- eller afkræfte, om Simon Kjær vil bære særligt anførerbind, hvis der er en risiko for at blive straffet.

Simon Kjær skal efter planen gå på banen med et særligt anførerbind, når Danmark tirsdag åbner VM mod Tunesien.

Men de planer kan blive forpurret.

For planerne om at bære et anførerbind med regnbuestriber og teksten "One Love" påtrykt, kan vise sig at være i strid med reglerne fra Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), der foreskriver, at spillere og stab skal bære det officielle tøj og udstyr, som de får udleveret fra FIFA.

Bliver reglen brudt, kan en mulig sanktion være et gult kort allerede inden kampens start, og det er ikke holdbart, fortæller Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, på mandagens pressemøde.

- Først og fremmest synes jeg ikke, at det skal være op til spillerne. Det skal ikke være deres beslutning. Det er ikke en mulighed at gå på banen med et gult kort fra start, så vi er nødt til at gøre opmærksom på, at det ikke skal være op til spillerne.

- Vi har spillet med båndet før under UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.), og vi får at se. Jeg tror, der bliver truffet en beslutning hos alle nationer, der har sagt, de vil spille med det, lød det fra landstræneren.

Vi har gjort det klart som hold og team, at vi vil bære armbindet

Harry Kane

Tager beslutningen senere

Han var dog ikke klar til at be- eller afkræfte, om Danmark vil bære anførerbindet, hvis der er en risiko.

- Beslutningen bliver truffet senere i eftermiddag, når vi har klare svar. Vi vil ikke tage nogen risiko. Vi vil vide det præcist. Beslutningen bliver taget senere, og så må vi se, hvad det ender med.

Danmark er gået sammen med en række nationer, heriblandt Holland, Belgien, England og Tyskland, om at bære One Love-anførerbindet, der er en del af en kampagne mod diskrimination.

Kane vil bære særligt anførerbind

Det engelske fodboldforbund (FA), har mandag bekræftet, at der er en risiko for, at Harry Kane, der er englændernes anfører, vil få et gult kort, hvis han går på banen med One Love-anførerbindet.

Chefen for FA, Mark Bullingham, siger ifølge The Guardian, at han er i gang med at opklare, hvad England i givet fald skal gøre.

- Hvis truslen om sportslige sanktioner er reel, skal vi kigge på det. Vi er nødt til at tage et skridt tilbage og finde ud af, om der er en anden måde, vi kan vise vores værdier, siger Mark Bullingham.

Søndag fortalte Harry Kane, at han har et stort ønske om at bære det omtalte anførerbind.

- Vi har gjort det klart som hold og team, at vi vil bære armbindet. Jeg ved, at FA (Det Engelske Fodboldforbund, red) taler med FIFA i øjeblikket. Jeg er sikker på, at de kommer frem til en løsning. Men vi har gjort det meget klart fra vores side.

Holland anfører, Virgil van Dijk, udtalte søndag, at han grundet risikoen for et gult kort er i tvivl, om han vil bære One Love-anførerbindet.