TV 2-journalist rystet – konfronteret af politi i Qatar

De qatarske myndigheder dukkede hurtigt op i ørkenen.

Det er ikke kun VM-spillere, der kan blive sanktioneret, hvis de ifører sig det omdiskuterede One Love-anførerbind i Qatar.

TV 2 SPORTs journalist Jon Pagh havde gjort sig klar til at rapportere foran det danske spillerhotel midt ude i ingenting iført bindet. Kort efter fik han besøg af Qatars myndigheder.

- Jeg stiller op foran spillerhotellet iført armbindet. Fem minutter senere kommer politiet forbi, de tager fat i mig og fortæller, at jeg ikke må have armbindet på. Jeg spørger: "Hvorfor?", og til det svarer de, at bindet er ulovligt. Det er bizart og rystende, fortæller Jon Pagh.

- Jeg befinder mig i en ørken 30 kilometer fra Doha. Der er intet andet end spillerhotellet og en motorvej. Alligevel bliver jeg som dansk journalist passet op af betjente. Det siger noget om, hvor højspændt situationen er hernede lige nu. Jeg fortalte dem, at jeg ikke havde tænkt mig at tage det af.

Koster advarsel

Danmarks anfører kommer ikke til at bære One Love-anførerbindet i tirsdagens kamp mod Tunesien.

Det er virkeligheden, efter at FIFA har lagt pres på – og truet de nationer, der er gået sammen om kampagnen, der skulle sætte fokus på diversitet og retten til at være, hvem man vil.

Et gult kort til Danmarks anfører er blandt andet i vente, hvis One Love-bindet bliver brugt. Det har FIFA ifølge DBU indikeret mandag.

I stedet skal de 32 anførere i de første gruppekampe bære et bind, der repræsenterer kampagnen Football Unites The World. Her bliver der blandt andet sat fokus på en mulig våbenhvile i krigen mellem Rusland og Ukraine.

Senere skal anførerne også bære bind, der repræsenterer kampagner til fordel for klimaet, børn, uddannelse og mod diskrimination.