VM fodbold

Dansk fan blev nægtet adgang på grund af sine sokker

En amerikansk journalist blev også nægtet adgang til kampen. Han var iført en t-shirt med regnbuemotiv.

Det står efterhånden soleklart, at FIFA og Qatar ikke bryder sig om statements, der relaterer sig til ørkenstatens menneskerettigheder – eller mangel på samme.

Den seneste tid har det omdiskuterede One Love-anførerbind kastet masser overskrifter af sig. På samme måde er det belgiske landshold blevet nødt til at ændre sin udebanetrøje, da ordet ”Love” står skrevet i kraven.

Iført regnbuestrømper og One Love-bindet forsøgte den forventningsfulde danske fodboldfan Christoffer Pederstrup at glide gennem billetkontrollen til opgøret mellem USA og Wales. Men den gik ikke.

- Jeg bliver stoppet, efter at jeg er kommet igennem sikkerhedstjekket. Så kigger vagten på mig og siger, at jeg skal gå ud og lægge mine strømper og armbind i et opbevaringsrum. Jeg spørger: "Hvorfor?", og til det svarer han igen og igen: "Du skal lægge det". Det var tydeligt, at det ikke var til diskussion, fortæller danskeren til TV 2 SPORT.

- Jeg er selvfølgelig utilfreds med, at jeg ikke måtte komme ind med armbindet og mine regnbuestrømper, men vagten fortalte mig det pænt og ordentligt, siger han.

Herefter blev Christoffer fulgt ned til opbevaringsrummet af en anden vagt, hvor han optog en video, der forklarer situationen.

Videoen sendte han videre til TV 2s journalist Rasmus Tantholdt.

Ville ikke slippe sokkerne af syne

Danskeren var dog ikke villig til at risikere, at hans farverige sokker og armbind var væk, når han kom tilbage efter kampen. Derfor tog han en chance.

- Jeg foldede sokkerne ned om anklerne, så de ikke kunne ses. Bindet smed jeg i lommen, og så gik jeg ellers lige igennem en af de andre indgange, og så var jeg inde, fortæller Christoffer.

Tanken om at rulle sokkerne op igen inde på stadion strejfede da også danskeren.

- Strømperne blev nede. Jeg turde ikke tage flere chancer, siger Christoffer, der sammen med sine to venner mangler at se ti kampe til slutrunden.

De har blandet andet billetter til Danmarks åbningskamp mod Tunesien, der spilles tirsdag klokken 14.00.

Danske fodboldfans trækker i 'One Love'-armbind som protest mod FIFA's beslutning. Efter trusler fra FIFA om gult kort til blandt andre Simon Kjær, hvis armbindet bæres, har DBU besluttet ikke at benytte sig af det. Dette har mødt oprør i den danske befolkning, men nogle fans forstår beslutningen. Video: Anne Fuglsang Borg

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21