VM fodbold

Derfor er tillægstiden så voldsom under VM

Flere af de enkelte halvlege ved slutrunden har skrevet historie.

Indtil videre har tillægstiden ved verdensmesterskabet i Qatar været iøjnefaldende.

Alle mandagens tre kampe rundede 100 minutter på kampuret, men nu forklarer Pierluigi Collina, formand for FIFAs dommerkomité, sammenhængen.

- Hvis vi vil have mere aktiv spilletid, så er vi nødt til at være klar til at se denne mængde tillægsminutter. Tænk på en kamp, hvor der bliver scoret tre gange. Én målfejring tager normalt ét til halvandet minut, så med tre scoringer mister du fem eller seks minutter, siger italieneren til ESPN.

- Derfor vil vi udregne den ekstra tid ved hver halvleg.

Og det må man sige, at dommerne har gjort.

Historiske halvlege

I mandagens kamp mellem England og Iran blev der lagt 14 minutter til første halvleg, mens der blev lagt 13 minutter til anden halvleg.

Og faktisk blev andendagen ved VM historisk.

Tre kampe blev spillet mandag, og her kunne fire af halvlegene skrive sig ind på listen over de enkelte halvlege med mest tillægstid i en enkelt VM-kamp, siden målingerne begyndte i 1966. Det skriver OptaJoe.

De to øverste halvlege på listen er fra kampen mellem England og Iran. Nummer tre på listen er fra kampen mellem USA og Wales, mens den fjerde halvleg er fra kampen mellem Senegal og Holland.

Allerede nu har den massive tillægstid vist sig at kunne få betydning. I kampen mellem England og Iran scorede Mehdi Taremi på et straffespark i anden halvlegs 13. tillægsminut. I kampen mellem Senegal og Holland lukkede Davy Klaassen med en scoring i det 99. minut.

FIFA vil ikke risikere noget

Tidligere topdommer Kenn Hansen er ikke overrasket over udviklingen.

- Allerede for år tilbage var der fokus på, at det ikke skulle betale sig at trække tiden. Derfor er det ikke en kæmpe overraskelse, for det er et fokuspunkt hos FIFA, og så gør dommerne det, de har fået besked på, siger han til TV 2 SPORT.

Alligevel har antallet af tillægsminutter været voldsomt, mener Kenn Hansen.

- Det virker uforholdsmæssigt meget, og det har været bemærkelsesværdigt. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har lagt ni minutter til en kamp, medmindre der var kommet en ambulance ind på banen. Det virker utrolig voldsomt i forhold til, hvordan man har tolket ekstratid før. Men det er sikkert berettiget, hvis man tæller sekunderne sammen.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21