VM fodbold

Hjulmand tydelig berørt: - Jeg går rundt om mig selv

Danmark har endnu ikke overvejet, om der skal protesteres på en anden måde, efter idéen om One Love-anførerbindet blev droppet.

Kasper Hjulmand har det svært for tiden.

Ikke som fodboldtræner, men som menneske. Han har svært ved at håndtere sine egne tanker om, hvordan han skal udtrykke sig, og hvad han skal gøre, når det kommer til situationen i Qatar.

Jeg går rundt og om mig selv, og jeg har svært ved at finde mig selv i det her

Kasper Hjulmand

Det fortalte han ærligt om på pressemødet efter Danmarks VM-premiere mod Tunesien.

- Det giver mig uro som menneske, at jeg bruger alt for lang tid hver dag og lige nu på at finde ud af, hvordan jeg skal håndtere det her. Der er så meget, jeg har lyst til at sige. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre.

Landstræneren understreger, at han ikke har problemer med at være fokuseret på den sportslige opgave, der er forbundet med VM. Når han er samlet med holdet omkring fodbolden, er det der, han med egne ord har sit fulde fokus.

Men når han for eksempel skal forholde sig til, at Danmark og en række andre lande mandag droppede at spille med det omtalte One Love-anførerbind grundet risikoen for sportslige sanktioner, er han udfordret mentalt.

- Der er et gammelt ordsprog, som jeg forsøger at leve mit liv efter. Det er, at man skal finde sindsro til at finde ud af, hvad man kan forandre. Finde modet til at gøre det, som man kan forandre og visdom til at finde ud af, hvad forskellen er.

- Det må jeg sige, at jeg bokser med, men jeg er der 100 procent for holdet. Det har aldrig været sådan, at jeg har været på træningsbanen, i mødelokalet eller til kamp og stået og tænkt på noget andet. Men jeg kan godt sige, at jeg går rundt om mig selv, og jeg har svært ved at finde mig selv i det her, sagde Hjulmand.

Udover Danmark er Wales, Holland, Belgien, England, Frankrig, Tyskland og Schweiz også med i One Love-kampagnen.

Har ikke talt om andre muligheder for at protestere

De otte nationer droppede mandag idéen om at gå på banen med et multifarvet anførerbind med teksten One Love påtrykt, fordi der var risiko for, at det ville medføre sportslige sanktioner. Her har der været spekuleret i, at risikoen skulle være et gult kort.

Kasper Hjulmand fortalte på tirsdagens pressemøde, at det danske landshold endnu ikke har talt om andre måder at protestere på.

- Det er enormt svært at bruge tid på at tænke på aktioner og forskellige måder at gøre tingene på, og hvordan vi ytrer os. Nej, vi har ikke haft det oppe. Vi har beskyttet gruppen, for det her er vigtige kampe for os, og vi er meget fokuserede på det. Betyder det, at vi slet ikke tænker på det? Nej, det gør det da ikke.

På banen endte Danmarks første VM-kamp uden scoringer.