VM fodbold

- Hjulmand viste, at han aldrig viger tilbage for at nå sine mål

Morten Bruun uddeler karakterer til de danske spillere efter VM-premieren mod Tunesien, som sluttede 0-0.

Morten Bruuns karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Kompetent indsats. Leverede en sand mirakelredning, da Issam Jebali var alene igennem før pausen. Jebali var blevet dømt offside, men alligevel ... Schmeichel skal jo have kreditten. Hans spil med fødderne kan virke forceret.

  4
 • Rasmus Kristensen

  Forsvar

  På det jævne. Bedst før pausen. Virkede mere hjemme i samspillet med Andreas Skov Olsen end med Jesper Lindstrøm, hvilket giver god mening. Han kender Olsen bedst. Blev måske hæmmet af det tidlige gule kort.

  3
 • Joachim Andersen

  Forsvar

  Flagrende kamp. Stærk i luften ved dødboldene i begge ender. Ikke så suveræn i sin almindelige afvikling af tingene som i efterårets kampe i Premier League.

  3
 • Simon Kjær

  Forsvar

  Anføreren er tæt på sit gamle niveau. Men der var også en årsag til, at det var ham, der blev taget ud, da systemet blev ændret. Sådan var det ikke tidligere. Satsede for voldsomt i den situation, der gav Aïssa Laidouni en friløber.

  3
 • Andreas Christensen

  Forsvar

  Jeg kan jo godt lide, når Christensen tager del i det offensive spil. Det skal han faktisk gøre. Den opgave tog han på sig efter pausen, da Danmark satte pres på. Indhentede vigtigt nok en tuneser med frit løb mod mål.

  4
 • Joakim Mæhle

  Forsvar

  Vi er godt vant med Mæhle. Derfor bliver vi måske også lige skuffede nok, når han ikke leverer et mål eller en assist. Hans offensive indslag løb for ofte ud i ørkensandet. Men bevares, godkendt præstation.

  3
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbane

  Der er lige så langt mellem Højbjergs dårlige kampe som mellem kroerne i Doha. Ham kan man stole på. Uden at jeg dog vil sige, at han ejede den centrale midtbane.

  4
 • Thomas Delaney

  Midtbane

  Han spillede desværre ikke så længe, men var i gang med en god præstation, der kunne have givet en højere karakter. Der var noget af 'den gamle Delaney', når han gik med frem i feltet. Det har jeg savnet.

  3
 • Christian Eriksen

  Midtbane

  Blev mere synlig, som kampen skred frem. Jeg synes ikke, hans spil kommer til sin fulde ret, når han har udgangspunkt på kanten. Havde Danmarks farligste forsøg med sit langskud i 2. halvleg.

  4
 • Andreas Skov Olsen

  Angreb

  Dårligste dansker. Fik aldrig sat sig afgørende igennem. Tuneserne virkede velforberedte på hans kunnen. I hvert fald lykkedes Olsens driblinger ikke.

  2
 • Kasper Dolberg

  Angreb

  Var kun farlig i glimt. Til gengæld viste han sin tekniske kunnen i flere svære situationer, når han modtog bolden med ryggen til målet med en tuneser eller to hængende på ryggen. Dolberg er god at spille bolden op på, men der skal mere til.

  3
 • Mikkel Damsgaard

  Angreb / Kampens spiller

  Godt indhop. Virkede meget opsat på at præge det danske spil. Lykkedes også i et par situationer med at sættes sin gamle EM-makker Joakim Mæhle op. Var årvågen flere gange, når han skulle agere forsvarer efter de danske hjørnespark.

  4
 • Andreas Cornelius

  Når du kommer ind og scorer to gange, får du et 6-tal. Som på Stade de France. Når du kommer ind og brænder kampens største chance, får du et 2-tal. Sådan er livet som angriber.

  2
 • Jesper Lindstrøm

  Angreb

  Det var ikke Frankfurt-udgaven af Jesper Lindstrøm, vi blev præsenteret for. Virker ikke fuldt integreret på landsholdet endnu. Mange ville have haft ham med fra start. Den idé bekræftede hans indsats ikke.

  2
 • Mathias Jensen

  Midtbane

  Voksen kamp af en mand, der til daglig spiller i Premier League  Kom ind med noget pondus. Men ... det trækker jo altså fra, at det var hans frispark på en tuneser, der forhindrede et muligt VAR-straffespark til Danmark.

  3
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Har aldrig veget tilbage for at skifte ud i forsøget på at nå sine mål. Vores landstræner vil opnå i stedet for at undgå. Valgte den offensive løsning, da han satte Mikkel Damsgaard ind i en situation, hvor det havde været mere oplagt med Mathias Jensen. Trippel-udskiftningen havde en vis effekt, al den stund Danmark overtog spillet mod kampens slutning.

  4