Måling: Danskerne splittede om omdiskuteret anførerbind
Interessen for fodbold og ens alder er afgørende faktorer for, om Simon Kjær bør tage regnbuearmbindet på overarmen til VM i fodbold.
Danskerne er splittede i spørgsmålet om, hvorvidt fodboldlandsholdets anfører, Simon Kjær, skal iføre sig det meget omtalte One Love-regnbuearmbind under VM-slutrunden.
Det viser en ny Megafon-måling udarbejdet for TV 2 og Politiken.
43 procent mener, at Simon Kjær bør bære armbindet – uanset at det kan få sportslige konsekvenser.
Omvendt synes 42 procent, at landsholdets anfører skal tage et neutralt armbind på for at undgå en sportslig sanktion som det gule kort, der har været på tale.
Fodboldsening afgørende
Målingen viser også, at der er en klar sammenhæng mellem, hvor meget fodbold man ser og holdningen til spørgsmålet om regnbuearmbindet.
Således svarer 56 procent af de danskere, der generelt ser alle landskampe, at Simon Kjær skal tage et neutralt armbind på.
39 procent i denne gruppe mener, at landsholdsanføreren skal tage regnbuearmbindet på uanset de sportslige konsekvenser.
Men holdning er en noget anden blandt de danskere, der normalt ikke ser nogen af fodboldlandsholdets kampe. Her svarer kun 17 procent, at Simon Kjær skal tage et neutralt armbind på for at undgå straf.
Klar aldersforskel
Derudover betyder ens alder også noget for, hvordan man svarer på spørgsmålet.
Jo yngre man er, desto mere støtter man brugen af regnbuearmbindet, viser Megafon-målingen.
Blandt aldersgruppen 18 til 29 år mener 57 procent, at landsholdsanføreren skal tage regnbuearmbind på.
Støtten daler med alderen og er mindst blandt de voksne på 70 år eller mere. Her er det kun 23 procent, som mener, at Simon Kjær skal bære regnbuen på armbindet.