Messi og Ronaldo skriver sig på vild og eksklusiv liste

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Guillermo Ochoa og Andrés Guardado har alle været udtaget til fem verdensmesterskaber.

At blive udtaget til fem verdensmesterskaber kræver, at man har været aktiv minimum 16 år.

Og ikke bare aktiv. Man har skulle opretholde et internationalt landsholdsniveau i de år. Derfor er der også kun en håndfuld spillere, der har formået at blive udtaget fem gange i de seneste 100 år, VM har fundet sted.

Slutrunden i Qatar bliver i den sammenhæng historisk for flere spillere, der alle kommer op på de berømte fem verdensmesterskaber og støder sig til klubben med Lothar Matthäus, Antonio Carbajal, Rafael Márquez og Gianluigi Buffon.

Disse skriver sig ind på listen:

Lionel Messi

Argentina - har deltaget i 2006, 2010, 2014 og 2018

Lionel Messi bliver den første sydamerikanske spiller, der kommer til at deltage ved fem verdensmesterskaber, når Argentina indleder VM i Qatar mod Saudi-Arabien. Messi har allerede adskillige andre argentinske rekorder, da han er den spiller med flest optrædener og mål for landsholdet.

35-årige Messi har meldt ud, at dette bliver hans sidste VM, og han vil jagte en af de få ting, han endnu ikke har opnået i sin karriere – at tage VM-trofæet med hjem.

Messi scorer et VM-mål mod Nigeria. Video: TV 2 Sport

Cristiano Ronaldo

Portugal – har deltaget i 2006, 2010, 2014 og 2018

Man kan næsten ikke sige Messi uden også at nævne Ronaldo. Den portugisiske stjerne jagter også flere rekorder ved VM i Qatar, da han blandt andet kan blive den første spiller til at score ved fem forskellige verdensmesterskaber.

Ronaldos første VM var i 2006, hvor Portugal kom i semifinalen. Siden har han spillet 191 landskampe og har scoret utrolige 117 mål. Man må formode, at dette også bliver 37-årige Ronaldos sidste VM, selvom man aldrig kan vide sig sikker med ham.

Ronaldo scorer for Portugal ved EM. Video: TV 2 Sport

Andrés Guardado

Mexico – har deltaget i 2006, 2010, 2014 og 2018

Andrés Guardado spillede sit første VM, da han var bare 20 år gammel. Siden har han spillet 177 landskampe for Mecixo, og han er en fast bestanddel af landsholdet, hvor han også er anfører. Foruden de fem VM-deltagelser har han også deltaget i tre Gold Cups, to Copa Américas og to Confederations Cups.

Med Mexico vandt han Confederations Cup i 2011 og Gold Cup i 2015. Han fik dog stor anerkendelse ved VM i 2006, hvor han var en af de bedste wingbacks. Guardado er den mexicanske spiller med flest sæsoner i Europa (15), hvor han har spillet over 500 kampe for hold som Valencia, PSV og Betis.

Guillermo Ochoa

Mexico – har deltaget i (2006), (2010), 2014 og 2018

VM i Qatar bliver også Guillermo ’Memo’ Ochoas femte VM. 37-årige Ochoa er den mexicanske målmand med flest landskampe, og han blev kåret som den bedste mexicanske spiller ved VM i 2018.

I 2007 var han den første mexicaner til at blive nomineret til Ballon d’Or, der gives til verdens bedste spiller. Den pris blev dog vundet af brasilianske Kaká. Ochoa blev udtaget til VM i 2006 og 2010, men spillede ingen kampe.

Den mexicanske målmand har haft brug for handskerne i første halvleg mod Sverige. Video: Anders Masannek Jørgensen

Disse er på listen i forvejen – og har været udtaget fem gange

Antonio Carbajal

Mexico – har deltaget i 1950, 1954, 1958, 1962 og 1966

Den mexicanske målmand blev den første til nogensinde at deltage ved både fire og fem verdensmesterskaber, da han blev udtaget til VM i Chile i 1962 og til VM i England i 1966.

Carbajal fik debut ved VM i 1950 mod værterne Brasilien på Maracanã, og han var den yngste målmand i turneringen. I sine 16 år på landsholdet nåede Carbajal kun at spille 48 kampe.

Lothar Matthäus

Tyskland – har deltaget i 1982, 1986, 1990, 1994 og 1998

Lothar Matthäus er med sine 25 kampe den spiller, der fortsat har flest optrædener ved VM. Midtbanespilleren brugte over to årtier på Vesttysklands landshold, hvor han var anfører, da de vandt VM-trofæet i 1990. Han vandt Ballon d’Or samme år.

Matthäus har også vundet adskillige klubtrofæer med Inter og Bayern München igennem sin karriere, men sjovt nok formåede han aldrig at vinde Champions League med nogen af de to hold.

Rafael Márquez

Mexico – har deltaget i 2002, 2006, 2010, 2014 og 2018

Márquez skrev sig ind på listen med fem verdensmesterskaber – sammen med sin landsmand Carbajal – da han blev udtaget til VM-truppen i 2018. Med 144 landskampe er han den mexicanske spiller med femteflest optrædener for landsholdet. Han er den første spiller til at bære anførerbindet i 17 kampe ved fem forskellige VM-slutrunder.

Márquez stoppede karrieren i 2018 og er nu træner for Barcelonas B-hold.

Gianluigi Buffon

Italien – har deltaget i (1998), 2002, 2006, 2010 og 2014

Den karismatiske målmand fik sin landsholdsdebut i 1997 som 19-årig, hvor han skrev rekord som den yngste italienske målmand på landsholdet. Buffon blev året efter udtaget til VM, men spillede ikke kampe.

Ved VM i 2002 spillede han samtlige minutter for Italien, og siden blev han fast man i målet. Buffon har rekorden for flest landskampe for Italien med 176.

17. maj 2018 annoncerede Gianluigi Buffon på et pressemøde, at han stoppede på landsholdet.

De år, der står i parentes, indikerer, at spilleren var en del af truppen, men ikke spillede kampe.

Der er én spiller, der vil især vil ærgre sig over, at han ikke er udtaget til dette VM. Spaniens Sergio Ramos ville også have skrevet sig ind på listen, men landstræner Luis Enrique har ikke forsvarsspilleren i sin trup. Ramos deltog og spillede i 2006, 2010, 2014 og 2018.

Hvem har flest VM-kampe?

De mange deltagelser ved verdensmesterskaberne betyder selvsagt også, at spillerne har mange VM-kampe på cv'et.

Derfor er mange af spillerne også på listen over de landsholdsspillere, der har spillet flest kampe ved VM nogensinde.

De følgende profiler har spillet minimum 15 landskampe, og det kræver en deltagelse i minimum tre verdensmesterskaber.

Lionel Messi kan tangere Lothar Matthäus' rekord, hvis Argentina kommer i semifinalen. Når argentinerne hele vejen til finalen - og Messi har spillet alle kampe hertil - vil han have rekorden for flest VM-kampe nogensinde med 26.

Du kan se VM i fodbold på TV 2 og TV 2 PLAY.