VM fodbold

Speciel situation giver Danmark ekstra udfordring i VM-premiere

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen forventer ikke at kunne blive overrasket, selvom Danmark ikke har mødt et afrikansk hold i 12 år.

Intet er, som det plejer at være.

Verdensmesterskabet i Qatar skiller sig på mange måder ud fra tidligere fodboldslutrunder. Den kalendermæssige placering er en af de mest mærkbare forskelle.

For i år bliver VM afholdt midt i sæsonen, hvorfor forberedelsestiden har været markant kortere end normalt.

Og det har givet udfordringer, når det kommer til at blive klogere på modstanderne, fortæller Danmarks assistenttræner Morten Wieghorst inden tirsdagens premierekamp mod Tunesien.

- Det vil blive specielt, fordi vi normalt ikke spiller mod hold fra Afrika. Normalt vil vi inden en slutrunde forberede os ved at spille en kamp mod et hold fra det samme kontinent, men det har vi ikke tid til denne gang, så det er specielt.

- Heldigvis tillader teknologien og de muligheder, der er i dag, at vi får adgang til de rette informationer om Tunesien, siger Wieghorst.

Vi skal helt tilbage til VM i 2010 for at finde det seneste eksempel på en kamp, hvor Danmark fik afrikansk modstand. Dengang vandt danskerne 2-1 over Cameroun.

Af de spillere, der er med i den nuværende VM-trup, var Simon Kjær den eneste, der fik spilletid i den kamp.

Forventer ikke at blive overrasket

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen var dengang kun 16 år gammel og af gode grunde ikke med.

Alligevel er han sikker på, at Danmark har, hvad der skal til for at håndtere den opgave, der venter tirsdag eftermiddag.

- Vi ser en masse video på de hold, vi skal spille mod. Det betyder ikke så meget, om det er et europæisk, afrikansk eller sydamerikansk hold, fordi der er så mange hold, vi ikke har spillet mod i lang tid.

Han køber gerne præmissen om, at det kan blive specielt, fordi nationer fra andre kontinenter ofte kommer med noget andet end det, vi kender fra Europa.

- Det bliver anderledes. Jeg kan huske, at vi i Rusland i 2018 spillede mod Peru, og det var første gang, jeg spillede mod et sydamerikansk hold. Der blev vi overrasket over, hvordan de spillede, og vi var pressede i den kamp.

Kan I blive overrasket igen på tirsdag?

- Det tror jeg ikke.

Hvorfor?

- Fordi nu har vi en masse spillere, der har prøvet en hel masse. Tilbage i 2018 var det den første slutrunde for rigtig mange af os, og det er det ikke den her gang. Vi har prøvet mere, og vi har spillet mod flere forskellige typer af modstandere. Jeg tror ikke på, vi kan blive overrasket.

Danmark og Tunesien har tidligere mødt hinanden to gange. Til OL i 1960 vandt danskerne 3-1, og i 2002 blev det til en 2-1-sejr som optakt til VM i Japan og Sydkorea.