VM fodbold

Tak til Tunesien for at minde os om, hvad fodbold også handler om

Danskerne var klart i undertal, da tunesere i tusindvis viste, at der i dén grad findes ægte fodboldfans i Qatar.

Passion. Energi. Vildskab. Nogle af de allervigtigste ingredienser i fodbold.

Ingredienser, der, tilsat en god skefuld tunesisk krydderi, sørgede for perfekte rammer til Danmarks første VM-kamp tirsdag eftermiddag i Doha.

Kasper Hjulmand havde inden kampen mod Tunesien givet udtryk for, at det danske landshold til VM kommer vil forestille sig, at der sidder en dansk roligan på hvert et sæde.

Fair nok, men det er på grænsen til at være imponerende, hvis de reelt kunne holde fast i den forestilling denne eftermiddag på Education City Stadium.

Ja, stadion var fyldt med rød-hvide fodboldfans, men kiggede man nærmere, fandt man hurtigt ud af, at langt størstedelen tilhørte den tunesiske lejr.

Hvis det visuelt kunne drille en smule, var lydkulissen ikke til at tage fejl af. Danmark var på udebane.

Tog infernoets forsmag med ro

Allerede under opvarmningen fik vi de første svar på, hvad der var i vente. Målmændene var sendt i forvejen, inden resten af truppen i samlet flot kom ud til en gedigen pibekoncert. En af dem, hvor man lige holder sig for ørerne de første sekunder.

Det har de prøvet før, Hjulmands tropper. De tog da også infernoet med ophøjet ro, og publikumsyndlingen Joakim Mæhle huskede lige at klappe ud til gruppen af danske fans i det ene hjørne. Tak for fremmødet.

Herfra blev der kun skruet op for lydniveauet. Det røde øre, som vi kender fra danske daginstitutioner, ville for længst være sendt til tælling.

Voldsomt.

For en stund blev al debat om multifarvede anførerbind og protester lagt til side. På den front var Danmark stadig bagud 0-1, som fodbolddirektør Peter Møller mandag udtalte.

Vilde gestikulationer satte kampen i gang

Få minutter var der spillet, da Tunesiens Aissa Laidouni med en perfekt eksekveret glidende tackling fik lukket ned for Christian Eriksen. Tunesiske fans fløj op ad sæderne, som var der scoret. Laidouni kvitterede med vilde gestikulationer.

Et vildt og energisk sammenspil mellem spillere og fans. Fuldstændig som vi kender det i Parken, når det virkelig gynger.

De danske landsholdsspillere ved om nogen, hvilken magi der kan skabes, når spillere og publikum finder hinanden på den måde.

Alligevel virkede det, som om at de lige skulle vænne sig til det tryk, der kom fra lægterne. Flere gange kom tuneserne til afslutninger, mens Danmark havde noget større udfordringer ved at finde den offensive melodi.

Dansk mindretal var klart overmatchet

Fra pressepladserne på den ene langside var det tæt på umuligt at høre de medrejsende danskere, der utvivlsomt skrålede så højt, de kunne. Nogle gange må man bare erkende, at man er overmatchet.

Der skal være en forskel, når der var cirka 50 gange flere tunesere end danskere blandt de 42.925 fremmødte. Sådan er det bare.

Enkelte gange brød det danske mindretal den tunesiske lydmur. Et eksempel var, da anden halvleg gik i gang.

Danmark! Danmark! Danmark!

De kæmpede for det, og de danske spillere har helt sikkert bemærket opbakningen, men i det store hele var der tale om en tunesisk magtdemonstration på lægterne, mens det var noget mere jævnbyrdigt på banen.

De ægte fans er landet

Findes der rigtige fodboldfans i Qatar? Det kan du bande på, der gør. For den passion, der kunne mærkes på Education City Stadium denne eftermiddag, var af en kaliber, der ikke kan købes for penge eller andre goder.

Herlig bekræftelse efter en åbningskamp, hvor værtsnationens tilskuere holdt sig til lavmælte klap og gik i pausen.

Og så glemmer vi selvfølgelig ikke, at fans fra England, Wales, Brasilien og Argentina allerede har vist, at de også er talstærkt tilstede i ørkenstaten.

Lettere forsinket er fodboldfesten omsider gået i gang.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21