VM fodbold

Tuneser kæmpede med følelserne i starten mod Danmark

Brøndby-spilleren Anis Ben Slimane spillede 67 minutter i VM-kampen mod Danmark.

Tirsdag spillede han sin første VM-kamp i karrieren. Modstanderen var det land, han er født og opvokset i.

Anis Ben Slimane var med fra start for Tunesien, der imponerede og fik point i VM-premieren mod Danmark, som endte 0-0.

- Det var helt, helt specielt. De første 10-15 minutter kunne jeg eddermame godt mærke, at der var mange ambivalente følelser igennem kroppen.

- Jeg lærte jo, hvordan man sparker til bolden i Danmark. Jeg er født i Danmark og føler mig dansk, lige såvel som jeg føler mig tunesisk. Når du møder nogle af de spillere, du har lært at spille fodbold med i samme land, er det rigtig specielt, siger Anis Ben Slimane til TV 2 SPORT.

"Helt fantastisk"

Med i Tunesiens startopstilling var også Issam Jebali, der til daglig huserer i Superligaen for OB.

Personligt synes jeg, Danmark er bedre end Frankrig

Anis Ben Slimane

Danmark var forhåndsfavorit, men i første halvleg var det faktisk tuneserne, der skabte de største chancer. Blandt andet blev et mål annulleret for offside.

- Den kamp, vi leverer i dag, er helt fantastisk. Vi ved, Danmark har et rigtig stærkt landshold, og at vi skal være kloge over 90 minutter for at få et godt resultat. Det synes jeg også vi gør, med hjælp fra vores fans. Det var helt fantastisk med al den larm, siger Slimane.

Danmark og Tunesien er i VM-gruppe med Frankrig og Australien, der tørner sammen tirsdag aften klokken 20. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

Tror på sejr over Frankrig

0-0-resultatet mod Danmark får Slimane til at tro på avancement fra gruppen – af en bestemt grund:

- Når vi får sådan et resultat mod Danmark, tror jeg også, vi kan slå Frankrig. Personligt synes jeg, Danmark er bedre end Frankrig, siger Anis Ben Slimane.

- Vi ville gerne have haft tre point, men Danmark er et sindssygt stærkt landshold, så uafgjort er en rigtig stærk præstation. For at være ærlig tror jeg ikke, mange havde regnet med, vi kunne spille det fodbold, vi går ud og viser i dag.

I næste kamp møder Tunesien Australien, mens Danmark skal op mod Frankrig.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21