VM fodbold

DBU-melding går verden rundt

Blot 4 ud af 211 lande har undladt at skrive under på Gianni Infantinos støtteerklæring ifølge DBU.

Onsdag meddelte Dansk Boldspil Union på et ekstraordinært pressemøde, at de ikke er afvisende over for at melde sig ud af FIFA.

Det sker som konsekvens af, at FIFA kort før Danmarks åbningskamp mod Tunesien meldte, at det vil koste anførerne en advarsel at iføre sig det omdiskuterede One Love-armbind under VM.

DBU oplyste i samme ombæring, at de ikke har tænkt sig at støtte Gianni Infantinos genvalg som FIFA-præsident. Kun 4 ud af 211 lande har draget samme konklusion, og derfor trækker DBU's beslutning overskrifter i hele verden.

RMC Sport, Frankrig:

  • Danmark overvejer at trække sig ud af FIFA, hvis intet ændrer sig efter armbind-affæren

Football.London, England:

  • Danmark afslører, at de har haft interne snakke om at melde sig ud af FIFA, efter at forbundet besluttede at forbyde One Love-armbind under VM.

The Athletic, USA:

  • Danmark oplyser, at de er villige til at trække sig ud af FIFA efter sag om armbind.

India Today, Indien:

  • Dansk Boldspil Union har ikke tænkt sig at støtte Gianni Infantinos genvalg som FIFA-præsident, efter at forbundet lovede advarsler for at bære One Love-armbind.

The Sun, Storbritannien:

  • Danmark planlægger sammen med andre europæiske nationer at melde sig ud af FIFA.

Det danske landshold spillede 0-0 mod Tunesien i VM-åbneren. Lørdag venter de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, der viste storspil ved at slå Australien 4-1 i deres åbningskamp.

VM gruppe E

VM gruppe E
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320143+16
2311193+64
3311165+14
43102311-83