- Det, vi oplever lige nu, er voldsomt, siger Peter Møller

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, fortæller, at der fra unionens side er et fokus på at beskytte Kasper Hjulmand.

Åben. Imødekommende. Tilgængelig.

Tre ord, som topfolkene i Dansk Boldspil-Union (DBU) stolt tager i brug, nĂĄr de skal forklare, hvordan det danske herrelandshold i fodbold gerne skal agere over for fans og medier.

Det er et kæmpe paradoks at stå i lige nu

Peter Møller

SĂĄdan er det da ogsĂĄ langt hen ad vejen.

Men efter de seneste dages eskalering af debatten omkring det omdiskuterede One Love-anførerbind har Peter Møller, fodbolddirektør i DBU, måttet sande, at åbenheden fra spillertruppen og landstræner Kasper Hjulmand måske har været for stor.

- Vi må se indad og erkende, at der er ting, der er sluppet for meget ud af vores hænder. Det, vi oplever fra medierne og danskerne lige nu, er voldsomt. Det skal vi navigere i, samtidig med at I, vi og danskerne har et krav om, at vi skal videre og vinde det VM.

- Det er et kæmpe paradoks at stå i lige nu, siger fodbolddirektøren til TV 2 SPORT og understreger, at der "helt sikkert er ting, der kunne være gjort anderledes".

Danmark er ét af syv europæiske lande, der inden VM havde planlagt at spille med et anførerbind, hvorpå der er påtrykt et multifarvet hjerte og teksten "One Love". Fuldstændig som de gjorde i Nations League-kampene i september.

Mandag besluttede de syv nationer at droppe planerne, da Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) truede med sportslige sanktioner.

"Det gør mig ked af det"

Beslutningen har delt vandene i Danmark, hvor nogle mener, at DBU har gjort det rigtige, mens andre har opfordret til at tage de sanktioner, der måtte komme og sende et stærkt signal til omverdenen.

Det ærgrer Peter Møller, at dele af kritikken er blevet rettet mod det danske landshold.

- Det gør mig sgu lidt ked af det, at spillerne skal være dem, hvor folk tænker: ”De er bare forkælede. De tør ikke stille op for sig selv.”

Onsdag eftermiddag tog Kasper Hjulmand konsekvensen. Resten af slutrunden vil det danske landshold i endnu højere grad fokusere på fodbolden og distancere sig fra debatten om Qatar og protester.

"Noget ulmer i ham, som ikke er rigtigt"

Aftenen forinden, på et pressemøde i kølvandet på Danmarks åbningskamp mod Tunesien, fortalte Kasper Hjulmand ærligt, at han "har svært ved at finde sig selv i alt det her".

Landstræneren understregede, at han fortsat har sit fokus på det sportslige, men det var tydeligt for enhver, at situationen udenom også påvirker ham.

Selvom der indtil nu har været en stor åbenhed fra det danske landshold, har folkene bag hele tiden gjort opmærksom på, at de først og fremmest er her for at vinde fodboldkampe. Det samme er Kasper Hjulmand, og Peter Møller forklarer, at de fra DBU's side er opmærksom på, at han i sidste ende også kun er et menneske.

- Kasper er også en person, som tænker andet end fodbold. Jeg tror, det er svært for ham at skille tingene ad. Jeg er også ret overbevist om, at han godt kan lægge det til side, når han skal træne og spille kampene, men noget ulmer i ham, som ikke er rigtigt.

Hvad gør I for at beskytte ham?

- Vi er meget over Kasper og vælger også en strategi. Vi har valgt en åben linje, hvor vi gerne vil snakke om tingene. Den linje ligger også meget til Kasper og hans værdier. Vi taler meget om det. Vi taler meget om, hvordan vi oplever tingene, og hvad vi skal gøre.

Danmark skal næste gang i aktion på lørdag, hvor de regerende verdensmestre fra Frankrig venter.