VM fodbold

Hjulmand har understreget mærkbar VM-tendens for spillerne

Kasper Hjulmand forklarer, at han tager de flere spilleminutter med i overvejelserne omkring sine udskiftninger.

10 minutter. 13 minutter. 14 minutter.

Fodboldkampene til VM i Qatar har været længere, end vi normalt er vant til at se. I udgangspunktet spilles der stadig to halvlege á 45 minutter med den nødvendige tillægstid.

Men set over de første kampe til dette års slutrunde har der bare været lagt markant mere tid til end de klassiske tre eller fire minutter.

En udvikling, som Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, har bemærket.

- Vi sagde det inden kampen i går (mod Tunesien, red.), at vi kunne se, det var en tendens i de første par kampe, at der blev lagt mere til end normalt.

- Vi gjorde opmærksom på, at de ikke skulle blive overrasket, hvis der stod otte minutter ude på skiltet. Vi var mentalt forberedt på, at der kunne lægges meget til, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Det er ikke tilfældigt, at det lige netop er til VM, at vi ser mere tillægstid end normalt.

Vil have mere effektiv spilletid

Pierluigi Collina, formand for dommerkomitéen i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), har tidligere forklaret, at det er helt bevidst.

- Hvis vi vil have mere aktiv spilletid, så er vi nødt til at være klar til at se denne mængde tillægsminutter. Tænk på en kamp, hvor der bliver scoret tre gange. Én målfejring tager normalt ét til halvandet minut, så med tre scoringer mister du fem eller seks minutter, sagde italieneren for en uge siden til ESPN.

Han tilføjede, at dommerne i hver halvleg vil udregne, hvor meget ekstra tid der skal lægges til.

Det mest markante eksempel fandt vi i mandagens kamp mellem England og Iran, hvor der i første halvleg blev lagt 14 minutter til, mens der i anden halvleg blev lagt 13 minutter til.

Hjulmand tager tillægstid med i overvejelser

I Danmarks kamp mod Tunesien blev der lagt fem minutter til i hver halvleg. Det er i sig selv ikke unormalt, men Kasper Hjulmand er forberedt på, at det kan blive meget mere i de kommende kampe.

- Jeg overvejer det da inde i mit hoved i forhold til udskiftninger, at jeg lige skal lægge lidt ekstra minutter til end normalt.

Anfører Simon Kjær bakker op om idéen med mere effektiv spilletid, men når kampen er i gang, er det ikke noget, han lægger det store i.

- Jeg tænker ikke så meget over det i løbet af kampen. Jeg synes egentlig, at det er fint nok, at vi får mere effektiv spilletid, men når jeg er på banen, er det ikke, fordi jeg tænker over, at der måske er fem minutter mere at spille i. det er ikke noget, man når at registrere, siger forsvarsspilleren.

Kasper Hjulmand, Simon Kjær og resten af det danske landshold skal i aktion igen på lørdag, hvor de regerende verdensmestre fra Frankrig venter.

Den kamp kan du se på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 17.00.