VM fodbold

Hjulmand kom med klar udmelding – og effektuerede det kort efter

Kasper Hjulmand lukker ned for spørgsmål, der ikke handler om fodbold og jobbet som landstræner.

Landstræneren rejste sammen med VM-truppen til Qatar med et mål om at koncentrere sig om spillet og slutrunden.

Men efter blandt andet fravalget af One Love-anførerbindet med regnbuestriber, fordi FIFA truede med sportslige sanktioner, har Kasper Hjulmand alligevel måttet forholde sig til rigtig meget, der ikke handler om fodbold.

- Fra nu af og resten af tiden vil I nok høre mig flere gange sige: ”Lad mig få nogle fodboldspørgsmål”, sagde Hjulmand på onsdagens pressemøde.

Der skulle ikke gå længe, før han viste, at han mener det.

Fire og et halvt minut senere stillede en fransk journalist – der formentlig ikke forstod de indledende gloser på danske fra Hjulmand – et spørgsmål om, hvorvidt han ønskede sig mere støtte i sagen om anførerbindet fra det franske fodboldforbund.

- Det vedrører ikke mig nu. Jeg er her for at tale om fodbold. Ikke om, hvad jeg forventer fra andre forbund, sagde Hjulmand.

'Kløe' blussede op

Forinden slog Hjulmand også fast, at de mange spørgsmål og tanker ikke havde påvirket hans fokus på arbejdet som landstræner, og at han engang efter VM igen står til rådighed til at svare på alle de spørgsmål, der ikke vedrører spillet.

Tirsdag spillede Danmark 0-0 mod Tunesien i holdenes første VM-kamp.

På det officielle pressemøde efter kampen fortalte Hjulmand om en uro i kroppen, og at han har gået rundt om sig selv og haft svært ved at finde ud af, hvordan han har skullet håndtere situationen med alt det, der har været uden for selve spillet.

Over for TV 2 SPORT uddyber han sine følelser:

- Jeg synes, der har været en retorik og et pres fra FIFA, efter vi kom herned, som har skruet endnu mere op for noget, jeg troede, jeg kunne lægge til side, siger Hjulmand.

- Vi havde lagt en plan for, hvad vi gjorde og ville, og så kom det her. Så får det den kløe, jeg havde i forvejen, til at blusse endnu mere op.

Men nu er det altså slut i denne omgang.

- Jeg lukker ned for sådan noget som det her i fremtiden. Også fordi I ikke skal have en følelse af, at tankerne går andre stedet hen. Også for spillerne. Jeg er 100 procent landstræner, siger Hjulmand.

Dansk Boldspil-Union fortalte tidligere på dagen på et pressemøde, at de er decideret vrede på FIFA over forløbet.

Derfor skriver de ikke under på en støtteerklæring til Gianni Infantino, når der inden længe er præsidentvalg i forbundet. Et valg, hvor schweizeren i øvrigt er den eneste, der stiller op.

Samtidig kigger DBU sammen med de syv andre lande, der ville bære One Love-anførerbindet, på et retsligt efterspil mod FIFA.