VM fodbold

Tyskland sender stærkt signal på holdfoto

Kampens dommer tjekkede også op på, om Manuel Neuer havde det omdiskuterede 'One Love'-armbind på armen.

Der er blevet sagt og skrevet meget om One Love-anførerbindet. Og meget kan man sige, men tyskerne gør virkelig sit for at sende et klart budskab.

På kampbilledet inden opgøret mod Japan holdt de tyske spillere alle en hånd foran munden.

Det tyske fodboldforbund oplyser på Twitter, at de meget gerne ville have båret det omdiskuterede One Love-armbind.

- Vi ønskede at bruge One Love-anførerbindet til at tage stilling til de værdier, vi har på det tyske landshold, nemlig mangfoldighed og gensidig respekt. Sammen med andre nationer ønskede vi, at vores stemme blev hørt.

- Det handlede ikke om at komme med et politisk statement – menneskerettigheder er ikke til forhandling. Det burde bare være en naturlighed, men det er stadig ikke tilfældet.

- Derfor er denne besked så vigtig for os. At nægte os armbindet er det samme som at nægte os en stemme. Vi står ved vores holdning, skriver det tyske fodboldforbund til holdbilledet.

Dommer tjekkede Neuer

Inden kampstart gik der også stærke rygter om, at tyskernes kaptajn, Manuel Neuer, ville bære det omdiskuterede One Love-armbind.

Neuer havde gemt sit anførerbind under ærmet på sin trøje, hvorfor kampens dommer var nede at tjekke, hvorvidt han havde det på eller ej. Det viste sid dog at være det tilladte No Discrimination-armbind, Neuer havde på.

Markeringen før kampstarten fik umiddelbart ingen konsekvenser, og kampen blev kort efter fløjtet i gang af dommeren i Doha.