Vrede i DBU – ingen støtte til FIFA-præsident

Dansk Boldspil-Union raser mod FIFA, efter at de ikke har fået lov til at bære anførerbindet uden at få straf.

Dansk Boldspil-Union er decideret rasende over FIFA's ageren i sagen omkring One Love-anførerbindet.

- Den situation, vi står i, er ganske enkelt ekstraordinær. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg er ikke bare skuffet, jeg er vred. Jeg har været med siden 1998. Det er fuldstændig uacceptabelt, hvad vi skal opleve på diverse møder, pressemøder. Racisme, hykleri og så videre, siger DBU-formand Jesper Møller på et pressemøde.

Jeg kan sige, at Danmark ikke er blandt de 207 lande, der har skrevet under på en støtteerklæring

Jesper Møller om støtte til Gianni Infantino

- Men at bringe vores spillere i en situation så kort tid før en åbningskamp er helt uacceptabelt og dybt kritisabelt

- Efter mødet i dag med de andre lande i samme situation er vi nødt til at reagere på det. Det kommer vi til sammen med de andre lande, for vi er fælles om det her. Vi er alle forundrede over og uenige i, at vi ikke kan få lov til at bruge det anførerbind. Laws of the Game kommer vi nok ikke til at lave meget om på, men fortolkningen af den er vi nødt til at få en afklaring af. Det kommer vi til at få på juridisk niveau. Der arbejdes allerede nu på det.

Jesper Møller fortæller videre, at Danmark lader Tyskland om at undersøge de juridiske ting, og formanden fortæller, at det ikke drejer sig om den internationale sportsdomstol (CAS).

Vil ikke støtte Infantino

Dansk Boldspil-Union vil ikke skrive under på støtteerklæring om genvalg af Gianni Infantino som præsident i FIFA. Han fortæller, at det ikke er en ny beslutning.

- Vi har en politisk situation, hvor der er præsidentvalg på næste kongres. Der er 211 lande i FIFA, og jeg forstår, at præsidenten har støtteerklæringer fra 207 lande. Jeg kan sige, at Danmark ikke er blandt de 207 lande, der har skrevet under på en støtteerklæring. Det kommer vi heller ikke til at blive.

DBU-formanden mødtes selv med FIFA-præsidenten tirsdag i forbindelse med Danmarks VM-kamp mod Tunesien. I deres meningsudveksling kom det frem, at de to fodboldledere ikke deler synspunkt på en række centrale spørgsmål.

52-årige Infantino blev for første gang valgt som FIFA's øverste leder i 2016 efter at have kæmpet mod tre andre bejlere til posten.

Pressemødet kom, efter at DBU er blevet kritiseret for at droppe at bære One Love-anførerbindet, da det internationale fodboldforbund truede med konsekvenser.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra FIFA i forbindelse med kritikken.