VM fodbold

Her er mine råd til anden runde af VM-manager

Her kan du få dugfriske tips til anden runde af VM-managerspillet på Holdet.dk.

Fredag formiddag klokken 11:00 lukker vinduet for udskiftninger på dit VM-Manager-hold på Holdet.dk, og her følger en kort guide til, hvorledes du bedst muligt kommer igennem anden runde.

1. Hvad lærte vi i første runde

Første runde af puljespillet til VM gav os masser af svar, men også en del nye spørgsmål.

De helt store favoritter i runden floppede. Argentina startede mod Saudi-Arabien, og dagen efter fulgte Tyskland trop med et lignende choknederlag til Japan. De resultater indikerer fint, at forskellen mellem holdene ved VM ikke er lige så markante, som tilfældet er det i for eksempel Champions League. Derfor ligner den foreslåede strategi med fire til fem udskiftninger efter hver runde stadig som den korrekte.

Mange af spillets topangribere - Messi, Kane, Mbappé, Giroud, Ronaldo - leverede en fin første runde med god vækst, og har du investeret i dem, bør du beholde dem fremadrettet. Harry Kane er dog meldt tvivlsom til Englands kamp fredag aften, så er du bange for at brænde inde med en af spillets dyreste spillere, kan du smide kaptajnen for Three Lions på porten.

VM’s åbningskamp gav os også det første rigtige indblik i værtsnationen Qatars styrke - eller mangel på samme - i forhold til resten af verden. Det lille emirat leverede en historisk dårlig præstation, og målt på det opgør bør der fyldes op med spillere fra Senegal til VM-manager runde to.

De afrikanske mestre holdt favoritterne fra Holland stangen i størstedelen af opgøret, men et par graverende målmandsfejl kostede Senegal det ene point, og dermed er kampen mod Qatar en must win-kamp - og helst med flere mål, da afrikanerne lige nu er fire mål dårligere end Ecuador. Vinder Holland som forventet sit opgør mod sydamerikanerne, vil målforskellen være vital inden deres interne opgør i sidste runde af puljespillet.

Japan og Wales står også med to fine kampe i den kommende runde, da bøllebankede Costa Rica og Iran venter forude. Japans indskiftede spillere gjorde en stor forskel, mens Wales’ kamp tilbyder muligheden for at se startopstillingen for Bale og co. og dermed undgå risikoen for at købe spillere, der ikke starter inde.

2. Danmark

Som forventet var populariteten af de danske drenge voldsomt høj i første runde, og det var ikke meget, diverse drømmeholdsejere fik for deres patriotiske indkøb.

Forude venter en meget svær kamp mod de franske verdensmestre, og det korte - men koncise - råd er at sælge ud af de danske spillere.

Vi krydser alt, vi har, for, at Hjulmand og co. kan levere et hattrick af sejre over Frankrig i 2022, men Deschamps’ tropper viste skræmmende styrke i deres komfortable sejr over Australien, og fjerner vi den danske klaphat, er der masser af bedre tilbud i den store drømmeholdsbuffet.

3. Strategi

Tranfers koster point, så tænk derfor over, hvor længe du vil beholde de nyindkøbte spillere. Særligt de dyre drenge, der lokker, for eksempel Depay, Lewandowski og Bale. De kan enten blive sparet i sidste runde eller have en svær modstander. Tag derfor et ekstra kig på kampprogrammet, inden du skifter spillere ind!

Personligt kom jeg jævnt fra start, men Argentinas nederlag var en dyr fornøjelse for mit mandskab The Pirates, der havde fire spillere fra Albiceleste. Inden kampen mod Mexico bliver der sendt et par stykker af de spillere til skafottet, men Messi bevarer sin position på mit hold.

4. Hvilke spillere

I podcasten på Holdet.dk kan du høre masser af tips til, hvilke specifikke spillere der er interessante i runde to af VM-manager.

Så smid podcasten i øret på vej på arbejde, og lav dine udskiftninger inden klokken 11.00.