VM fodbold

Kækt spørgsmål fik Wieghorst til at bryde ud i grin

Morten Wieghorst, Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm kunne ikke holde grinet tilbage, da en fransk journalist stillede kækt spørgsmål.

Du får sjældent et svar, hvis ikke du søger det.

Og selv hvis du søger, er der ingen garantier. Det måtte en fransk journalist sande, da han på det danske pressemøde torsdag forsøgte at få afsløret et par hemmeligheder inden Danmarks kamp mod Frankrig lørdag.

Vil du have os til at hjælpe jer?

Morten Wieghorst, assisterende landstræner

Han rettede sin henvendelse mod assisterende landstræner Morten Wieghorst.

Det ser ud, som om Danmark har fundet en magisk formel på, hvordan man besejrer Frankrig nu. Det bliver svært at slå jer. Hvordan forklarer du, at I måske er bedre lige nu? I har noget, der kan slå os. Og hvordan kan du hjælpe os med at finde Danmarks svagheder? Please. Tak.

Herefter brød Morten Wieghorst kortvarígt ud i grin, inden han gjorde, hvad han kunne for at svare på spørgsmålet.

- Vil du have os til at hjælpe jer? Jeg tror ikke, at Frankrig behøver hjælp. Vi har spillet to gange mod Frankrig i år, og vores hold præsterede virkelig godt som en enhed.

- Først og fremmest har Frankrig nogle individuelle spillere i absolut verdensklasse. Ingen tvivl om det. Men vi har en stærk enhed, vi er taktisk fleksible, vi er stærke, vi arbejder for hinanden, og vi er loyale. Vi har en tro på, at vi kan vinde mod alle, lød det fra assistenten.

Også Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm havde svært ved at holde grinet tilbage på podiet, hvorfra de svarede på mediernes spørgsmål.

Fransk formationsændring

Det er tredje gang i år, at Danmark og Frankrig står over for hinanden. I de to første kampe, der blev spillet i Nations League, vandt Danmark med henholdsvis 2-1 og 2-0.

Nu er det VM, der med al respekt er noget større, og derfor forventer danskerne også, at der venter en voldsom opgave.

- Det er ikke ofte, at man spiller mod det samme hold tre gange på et år, så begge hold kender hinandens kvaliteter.

- Lige nu kigger vi på Frankrig, og vi kan se, at de har ændret formation siden sidst, vi spillede mod dem. De spiller lidt anderledes, men lad os se, om vi ikke kan finde på noget, der kan overraske dem, sagde Morten Wieghorst.

Mens Danmark fik en ærgerlig start med kun ét point mod Tunesien, kom franskmændene flyvende i gang, da de vandt 4-1 over Australien.

Du kan følge opgøret mellem Danmark og Frankrig lørdag på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 17.00.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21