VM fodbold

Kjær savner forståelse for spillernes rolle til VM

Landsholdskaptajnen Simon Kjær fortæller, hvordan sagen om One Love-armbindet har påvirket spillertruppen.

Dansk Boldspil Union (DBU) valgte at afholde et ekstraordinært pressemøde, hvor FIFA's rolle i forhold til det omdiskuterede One Love-armbind blev vendt af de ledende figurer i organisationen.

Den danske anfører, Simon Kjær, fortæller, at spillertruppen fra start af har efterspurgt et pressemøde, der sætter fokus på de mange emner, der er blevet heftigt diskuteret i forbindelse med slutrunden.

Lidt forståelse og arbejdsro vil være klædeligt

Simon Kjær

Selv føler Kjær, at han har rutinen til at koncentrere sig om det sportslige, men erkender samtidig, at det er helt på sin plads, at medierne også fokuserer på det politiske spil med FIFA og værtsnationen Qatar.

- Jeg føler, at de ting, der sker, er forkerte. Men jeg har prøvet lidt af hvert, og jeg føler godt, at jeg kan skille tingene ad, fortæller Simon Kjær til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg kunne aldrig finde på at sige: ”Ingen kommentar”, når jeg bliver spurgt ind til emner uden for banen, for det føler jeg ikke er rigtigt. Men jeg håber samtidig, at der kan komme en forståelse for, at vi er her for at spille fodbold. Vi har kæmpet for at nå hertil, siden vi var fem år gamle.

- Vi har lidt afsavn, arbejdet hårdt og kommet over forfærdelige skader for at nå hertil. Det er synd, at det skal være sådan, men jeg kan samtidig godt forstå vigtigheden af, at der bliver råbt op om emnerne, lyder det.

Savner arbejdsro

Kjær, der er med til VM for tredje gang, lægger i samme ombæring vægt på, at spillerne er brikker i et større spil.

Alligevel mener han, at spillerne tages som gidsler, når kritikken af værtsnationens manglende menneskerettigheder bliver diskuteret.

- Jeg har ikke været med til at træffe nogen beslutning. Vi har i realiteten kun stået på mål for den kritik, som VM og værtslandet har fået. Jeg tror heller ikke, at du finder en nation, der har været mere åben end os. Så jeg synes godt, at det kan være en smule hårdt, hvordan tingene bliver stillet op. Jeg synes ikke, at det er fair, siger Kjær

- Det viser også, hvor godt et samfund vi har i Danmark med åben presse og dialog. Men lidt forståelse og arbejdsro vil være klædeligt.

Danmark spillede 0-0 mod Tunesien i VM-åbneren. Lørdag venter de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, der slog Australien 4-1 i deres første kamp.