VM fodbold

Landsholdet begræder Delaneys VM-exit

VM i Qatar blev en kort fornøjelse for Thomas Delaney, da skaden, han fik i kampen mod Tunesien, har tvunget ham til at forlade slutrunden.

Thomas Delaneys VM-exit smerter hans kammerater på det danske landshold.

- Han betyder meget for holdet. Han har været med i lang tid og spillet mange landskampe. Vi mister en masse erfaring, men vi har andre spillere.

- Men han er en person, der fylder meget i omklædningsrummet, så det er én, vi kommer til at savne, siger Andreas Christensen på et pressemøde i den danske VM-lejr torsdag.

Jesper Lindstrøm, der er forholdsvis ny i A-landsholdstruppen, følger trop:

- Han er en klasse fyr og har altid en sjov kommentar. Han har været god til at tage mig og de andre unge ind. Så vi kommer til at savne ham, siger Frankfurt-spilleren.

"Jeg føler med Delaney"

Delaney måtte udgå med en skade lige før pausen i Danmarks målløse VM-premiere mod Tunesien.

Sent onsdag aften tikkede nyheden om hans VM-exit så ind, og ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU) står den 31-årige Sevilla-spiller nu foran cirka fire ugers genoptræning.

I landstrænerteamet er der ingen tvivl om, at det er en nøglespiller, det danske landshold må undvære resten af VM.

- Han er en personlighed, og han er en karakter. Han betyder meget for de andre spillere, og på banen er han én af dem, der styrer presset. Han dirigerer, så presset fungerer endnu bedre, og så er han dynamisk i sit spil.

- Han er bedst, når han kan bruge sin dynamik på banen. Sidst mod Frankrig var han en evig trussel. Men først og fremmest føler jeg med Delaney. Jeg kan sætte mig i hans sted, siger assisterende landstræner Morten Wieghorst.

Christian Nørgaard og Mathias Jensen er de oplagte kandidater til at afløse Thomas Delaney på den danske midtbane.

Danmarks næste VM-modstander er netop Frankrig. Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag klokken 17.00.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21