VM fodbold

Særlig årsag fik fans tidligt op: - Det er på tide, at vi får det vist

Spillerne har brug for opbakning efter den turbulente VM-indledning, mener initiativtager bag torsdagens fantræf.

Muligheden for skygge var nærmest ikke til stede. Det var de danske fans til gengæld torsdag morgen foran det danske VM-mandskabs træningsanlæg.

Doha viste sig fra sin gavmilde side og havde sørget for 29 graders varme til de 28 fans, der tålmodigt og håbefuldt havde taget plads for at støtte det danske landshold.

Støtte har landsholdet nemlig brug for efter en udfordrende start på VM både på og uden for banen. Det mener initiativtageren bag morgenens arrangement.

- Jeg synes, at det er på tide, at vi får vist spillerne, at vi bakker op om dem. Hele denne sag har været meget politisk. Fra mit synspunkt er det her ikke spillernes skyld, siger Frederik Palle til TV 2 SPORT.

I et Facebook-opslag i gruppen 'Danskere til VM i Qatar' appellerede han onsdag til at vise trofast opbakning til spillerne i den svære tid.

- Jeg håber, at fremmødet viser, at vi er her hele vejen igennem. Spillerne kan måske føle sig lidt alene ude i ørkenen, og det kan fansene også. Så det vigtigste er, at vi står sammen om det her, siger initiativtageren.

Hjulmand hilste som den første

Selvom Dansk Boldspil-Union (DBU) havde rykket træningen fra eftermiddag til morgen, lod det ikke til at sætte en dæmper på fremmødet og humøret hos de danske fans.

DBU havde inviteret journalister og fotografer til pressemøde klokken 09.15 og træning klokken 10.30 lokal tid, men allerede klokken 08.44 dukkede et velkendt ansigt op i den skarpe sol.

Bag de farverige solbriller gemte landstræner Kasper Hjulmand sig, og hans tilstedeværelse var yderst populær.

- Jeg troede først, at det var en DBU-medarbejder, men så var det Hjulmand. Det var da flinkt af ham at troppe op. Han sagde, at han var glad for, at vi var kommet. Vi fik taget nogle billeder, og så fortalte han om Delaneys VM-afsked, siger den danske fan Michael Wielandt.

Har Højbjerg en storebror eller en dobbeltgænger i Doha?

20 minutter skulle der gå, før flere danske giraffer ankom. Ud af en SUV trådte landsholdsspillerne Andreas Christensen, Jesper Lindstrøm og Pierre-Emile Højbjerg, der så ud til at nyde at skrive autografer, få taget billeder og smalltalke med de danske roligans.

Stemningen var hyggelig og løssluppen. Mens Højbjerg var i gang med at tegne på trøjer, ville en fan i klyngen høre, om Tottenham-danskeren har en storebror, og om han i så fald er rejst med fansene til Doha, for "du ligner ham på en prik", som det blev formuleret efterfulgt af et stort smil.

Det kunne Højbjerg hurtigt afvise.

Højbjerg, Lindstrøm og 'AC' tog sig god tid, og alle fans fik, hvad de kom efter.

- Det er skønt. Jeg elsker fans og support, siger Jesper Lindstrøm.

- Det betyder fantastisk meget. Uanset hvor vi er i verden, er det dejligt at hilse på folk, der møder op. Det er dem, vi spiller for, siger Pierre-Emile Højbjerg.

- Det er dejligt, nu når vi ikke kunne levere noget den anden dag, siger 'AC' og hentyder til 0-0-kampen mod Tunesien.

Dansk humor i Doha

Da spillerne sagde farvel og satte kurs mod presserummet, tog politifolkene foran anlægget over i vanlig Qatar-stil.

De danske fans skulle nemlig stille sig over på den anden side af vejen, lod de dem forstå på en bestemt facon. Det var åbenbart vigtigt, selvom vejen, de stod på, var alt andet end et trafikalt knudepunkt.

- Good job, lød det fra flere danskere, der også kvitterede med en klapsalve til politifolkene, som forcerede en lettere forvirret grimasse, der til nøds kunne tolkes som et forsigtigt og forlegent smil.

Næste punkt på programmet for fansene var resten af spillernes ankomst i den røde landsholdsbus.

Derfor var forvirringen til at få øje på, da en stor bus malet i himlens farve parkerede foran træningsanlægget en halv time senere. Kunne det være spillerne i en civil bus? Sandsynligheden var der, og derfor blev der fyret op for 'Re-Sepp-ten' på anlægget.

Men nej. Det var ikke landsholdet, men to vagter, der af en eller anden årsag havde fået tilegnet sig en hel bus til formålet. En bus, der havde været perfekt som offentlig transport, men det er Doha ikke ligefrem verdenskendt for.

De to politimænd fik sig noget af en overraskelse, da 28 personer iklædt røde og hvide trøjer pludselig begyndte at klappe og huje, og igen var det tydeligt, at de ikke var vant til så løssluppen stemning omkring autoritetsfolk.

Fem minutter senere var der gevinst. Ført an af blå blink drejede en rød bus ind på vejen, men desværre for fansene stoppede den ikke op. Spillerne kunne dog sagtens mærke opbakningen, da de trådte ud af bussen bag indhegningen.

En stor succes

Det var det for nu.

Nu stod fansene over for valget om, hvorvidt de skulle stege i varmen i nogle timer i håb om, at spillerne efter træningen kom ud og hilste, eller om de skulle videre i dagens program.

Uanset hvad var morgenen en stor succes, mener initiativtageren.

- Hvis man ser rundt her, er der kommet rimelig mange, selvom det er blevet rykket til om morgenen. Der er mange, der er mødt op her for at vise, at de bakker op om landsholdet. Det sætter jeg pris på, siger Frederik Palle.

Næste opgave for de danske fans og for holdet, de følger tæt, er på lørdag mod Frankrig. Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 17.00.