VM fodbold

Stjerne scorer drømmekasse i brasiliansk opvisning

Tottenham-profilen Richarlison var den helt store oplevelse, da Brasilien vandt ganske sikkert over Serbien.

Der gik et sug igennem hele fodboldverden torsdag aften.

Her opstod et af de helt specielle VM-øjeblikke, da Brasilien, fodboldens højborg, vandt over Serbien. Richarlisons 2-0-scoring var nemlig et vaskeægte stykke fodboldhistorie.

Efter et genialt yderside-indlæg fra Vinicius Jr. tæmmede Richarlison bolden med venstre fod, hvorefter bolden røg over ham, inden han til sidst i et sidelæns saksespark med sin højre fod sendte Lusail Stadium i ekstase. 2-0, og så var sejren i hus:

Brasilien vs. Serbien
2-0
FT
  1. 62' MålRicharlison
  2. 73' MålRicharlisonAssist: Vinicius Junior

Brasilien er bookmakernes favorit til at vinde VM, hvorfor det nok luner meget godt i hjemlandet, at deres landshold åbnede VM med så smuk en opvisning. En opvisning, der sender Brasilien til tops i pulje G:

VM gruppe G

VM gruppe G
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320131+26
2320143+16
331114404
4301258-31

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Brasilien gik offensivt til værks med både Neymar, Richarlison, Raphinha og Vinicius Junior i sin startopstilling. Men trods dominans fik de ikke meget ud af anstrengelserne i første halvleg.

Serbiens keeper Vanja Milinkovic-Savic var på plads de gange, det var påkrævet. Og generelt var de 46 minutter før pausen ikke præget af store muligheder.

Et vanvittigt flot mål af Richarlison understregede Brasiliens dominans mod Serbien. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Efter pausen kom der straks mere gang i løjerne. Et sjældent serbisk forsvarskiks gav Barcelonas Raphinha chancen, men igen var den serbiske keeper vågen.

Kort efter sparkede Neymar forbi rammen midt for mål, og efter en lille times spil bragede venstreback Alex Sandro et fladt langskud på stolpen.

Det brasilianske føringsmål lurede, og efter 61 minutter gik den ikke længere for Serbien. Vinicus Jr. afsluttede efter Neymars driblinger, og Richarlison var tæt under mål over en retur fra keeperen og gjorde det til 1-0.

Serbien havde ikke meget at byde ind med offensivt, men truede Brasilien et par gange på dødbolde, inden Richarlison med sit drømmemål reelt afgjorde kampen efter 74 minutters spil.

Brasilien havde flere bud på et 3-0-mål i slutfasen, og midtbanespiller Casemiros skruede forsøg på overliggeren var det bedste.

Eneste malurt i bægeret for Brasilien var, at stjernen Neymar og højrebacken Danilo tilsyneladende pådrog sig skader.