'AC' råbte ad Mæhle, mens kæresten var i fødsel

Den danske forsvarsklippe var ikke med, da Danmark mødte Frankrig i juni. Til gengæld fulgte han nøje med fra fødegangen i København.

Det er ikke sådan lige til at skulle blive far, når landsholdskammeraterne møder verdensmestrene.

Derfor stod Andreas 'AC' Christensen i en svær situation, da fodboldpassionen tilbage i juni skulle gå hånd i hånd med kærestens fødsel.

Mens landsholdet var i Frankrig for at spille Nations League, befandt 'AC' sig i København.

- Jeg var ikke med. Der var jeg på hospitalets fødestue, og jeg var nok ikke den bedste støtte på det tidspunkt, vil jeg mene.

- Jeg så fodbold og kom til at råbe og skrige rimelig højt et par gange, fordi (Joakim) Mæhle havde en kæmpe chance på et tidspunkt. Men jeg kan huske, at sygeplejerskerne gjorde, hvad de skulle, siger den 26-årige landsholdsspiller til TV 2 SPORT.

Tilbage i april annoncerede Andreas Christensen og kæresten Katrine Friis, at de skulle være forældre. Den lille meldte så sin ankomst i samme weekend, som Danmark slog Frankrig 2-1 i Paris.

- Personligt var det den bedste dag, siger 'AC' om at blive far.

FC Barcelona-spilleren missede også udekampen mod Østrig 6. juni. Efterfølgende vendte han tilbage til landsholdslejren i forbindelse med Nations League-hjemmekampene mod Kroatien og Østrig.

Tilbage i landsholdstjeneste

'AC' var ligeledes med i returkampen mod Frankrig i september, hvor Danmark vandt 2-0 i Parken.

Her spillede han over for Olivier Giroud, en tidligere holdkammerat i Chelsea, som også forventes at spille en rolle, når Danmark på lørdag igen står over for Frankrig ved VM.

- Giroud er en af de bedste til at være opspilspunkt. Han er en af de bedste på den første berøring, og han er en af de bedste at bruge i opspillet. Han er stærk i boksen, og så kan han komme ned i banen og lægge bolden af, siger 'AC' om den franske angriber, der scorede to gange i Frankrigs 4-1-sejr over Australien.

- Simon Kjær får en kæmpe opgave, når Giroud kommer ned i banen. Det er vigtigt, at resten af forsvaret samler sig og tager dybe løb.

Danmark og Frankrig mødes i anden runde af VM-gruppespillet. Kampen begynder lørdag klokken 17.00 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21