VM fodbold

Ekspert i chok: - Det er fuldstændig vanvittigt

Diogo Costa var tæt på at koste Portugal sejren i VM-kampen mod Ghana.

- Den her situation er fuldstændig sindssyg.

TV 2 SPORTs fodboldekspert David Nielsen kunne dårligt tro, hvad han så i slutningen af den dramatiske 3-2-kamp mellem Portugal og Ghana.

Den portugisiske keeper, Diogo Costa, var tæt på at koste både mål og point i kampens sidste minut.

Han havde bolden i hænderne, kastede den foran sig og gjorde antræk til et langt spark. Hvad han ikke havde opdaget, var, at en ghanesisk spiller havde fanget ham i et baghold.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at målmanden ikke kigger sig over skulderen. De er så tæt på en katastrofe. Pludselig så er det VM, og så kan du stå i en situation, hvor nogen ikke kan tænke, og det kunne Portugals målmand ikke i den situation, lyder det videre fra eksperten.

Costa slap dog med skrækken, da ghaneseren snublede i situationen. Alligevel gav en oprevet Cristiano Ronaldo keeperen en henstilling, da sejren var en kendsgerning.

Cristiano Ronaldo havde vist et klart budskab til Portugals målmand efter kampen mod Ghana. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Ronaldo, der i opgøret blev den første mandlige spiller til at score ved fem VM-slutrunder, blev udskiftet, da Portugal var foran med 3-1. Han så derfor Costas blunder fra bænken.

- Fantastiske billeder af Cristiano Ronaldo, der lige pludselig var ved at se 3-2-sejren smuldre i de sidste tre sekunder, sagde fodboldekspert Morten Bruun under kommenteringen på TV 2 SPORT X.

Sejren sender Portugal i toppen af gruppe F, der også tæller Sydkorea og Uruguay.

VM gruppe H

VM gruppe H
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320164+26
231114404
331112204
4310257-23