VM fodbold

Journalist stjæler landstræners hjerte og får et kram

Louis van Gaal er en populær herre ved verdensmesterskabet. Det oplevede han senest ved et pressemøde forud for Hollands kamp mod Ecuador.

Kærlighed mellem journalist og landstræner er sjældent noget, man forbinder med pressemøder.

Alligevel opstod et hjertevarmt øjeblik i mødet mellem en senegalesisk journalist og den hollandske landstræner Louis van Gaal.

- Jeg er en ung journalist, der lige er startet. Jeg har ikke et spørgsmål til dig. Det her er bare muligheden for at fortælle dig, at jeg har været fan af dig, siden jeg var tre år gammel, sagde journalisten.

Det fik Van Gaal til at reagere.

- Jeg vil give dig et stort kram, fordi jeg kan lide, at du siger det – og det mener jeg virkelig. Det sker ikke så ofte. Så vi giver hinanden et stort kram bagefter, konkluderede landstræneren.

Det skulle de ikke vente længe med, for pressemødet var ved at nå sin ende. Da Louis van Gaal havde forladt podiet, kunne de give hinanden et stort kram til begejstring for forsamlingen.

En populær herre

Louis van Gaal, der stopper som landstræner efter VM-slutrunden, mærkede allerede populariteten inden kampen mod Senegal i første runde. Det beretter hollandske AD.

Efter et pressemøde trådte adskillige journalister frem på podiet for at give hånd og tage billeder med den 71-årige landstræner, der i april fortalte, at han er ramt af prostatakræft og er under behandling.

Kampen mod Senegal endte med en hollandsk sejr på 2-0.

Dermed har gruppefavoritterne lagt godt fra land i puljen, inden fredagens modstander hedder Ecuador. Sidste hold i puljen er Qatar.

VM gruppe A

VM gruppe A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321051+47
2320154+16
3311143+14
4300317-60