Dansk profil undrer sig: - Han slog ud efter mig

Den danske midterforsvar Joachim Andersen appellerede både til Olivier Giroud og kampens dommer, efter han blev ramt i hovedet af franskmandens hånd.

Et dask eller slag i hovedet?

Definitionen af handlingen kan diskuteres, men hensigten er der næppe tvivl om. Frankrigs angriber Olivier Giroud så ud til bevidst at ramme Joachim Andersen med en hånd i hovedet, fordi franskmanden var træt af danskeres tætte opdækning.

Sådan tolkede Joachim Andersen det i hvert fald selv, da han efter kampen satte ord på en situation 15 minutter inde i kampen, hvor Giroud netop havde headet bolden forbi mål, og Joachim Andersen åndede ham i nakken.

- Jeg sad tæt på ham, som jeg altid gør. Han blev lidt sur, og så slog han lidt ud efter mig. Jeg synes, det var lidt underligt gjort, men det må han selvom, siger Joachim Andersen og tilføjer om franskmandens reaktion, da danskeren brokkede sig.

- Han sagde bare, han syntes, jeg holdt for meget i ham, og så var der ikke så meget mere i det.

Selvom Joachim Andersen nedtoner episoden, var det tydeligt, at han var alt andet end tilfreds i selve situationen, hvor han først slog ud med armene i retning af Giroud, inden han brokkede sig til kampens dommer.

Dommeren skulle have straffet Giroud

Ifølge TV 2 SPORTs dommerekspert Kenn Hansen burde dommeren også have straffet franskmanden, men det var ikke en situation, hvor VAR skulle have grebet ind i forhold til potentielt rødt kort.

- Det er jo et frustrationsdask, om man vil. Tidligere var alle slag automatisk rødt kort. Men nu forudsætter man mere kraft for, at det skal give rødt.

- Gult kort ville være den rigtige kendelser her, hvis dommeren havde set det.

Dommeren så det som bekendt ikke, og Danmark endte med at tabe opgøret 2-1. Hjulmands tropper har dog stadig fine muligheder for at gå videre ved VM. Få overblikket her.

Kampen endte 2-1 til Frankrig. Begge franske mål blev scoret af Mbappé. Video: TV 2 Sport